pająk Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Marop, a co to konkretnie jest? Bo z niczym mi się nie kojarzy... A może się ktoś pochwalić np. motocyklem który znalazł na skupie złomu?
schutze Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 nono ładna maszyna fajnie że udało CI sie ją odratowac od zniszczenia. Jak ją odrestaurujesz będzie to wartościowa sprawa. Ten motocykl to jest bardzo żadko spotykany
marop Napisano 7 Maj 2006 Autor Napisano 7 Maj 2006 Ten motocykl to angielski Viliers ,marka znana głównie u nas z produkcji silników montowanych w setkach".Jednak nie mogę zbyt wiele powiedzieć na jego temat ,gdyż jak wpomniał schutze to nie często spotykana maszyna.Co do złomu to jeszcze realne i to nie chodzi o pojedyńcze części ,lecz o całe motocykle.Kolega z Bytomia kupił za 400zł podramowe NSU bez kółek i błotników .Piękna maszyna w pięknym stanie raczej krótko stała pod chmurką, a chłopaki ze złomu mśleli ,że robią interes życia.Pozdr....
Geo Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Ja tylko znalazłem taką rzecz na pobojowisku /Pomorze Zachodnie/. Od jakiego pojazdu może to być? Pozdro...
pająk Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Marop, gratuluję znalezisk Tobie i Twojemu koledze :)Wyciągajcie co się da, ja coś nie mam farta do złomów :/Hm... mógłbyś napisać coś więcej na temat tego motocykla? Powęszyłem trochę po sieci, ale znalazłem tylko taką historię firmy http://www.localhistory.scit.wlv.ac.uk/Museum/Engineering/Villiers/Villiers.htm#menuWynika z niej, że Villiers produkował tylko silniki, a nie całe motocykle pod tą marką. Takie informacje można też znaleźć u K. Kuligowskiej w książce Podkowa z hacelami" i na stronie http://www.podkowa98.plNo więc - jakiej marki może być Twój sprzęt? Przepraszam, że Cię molestuję ale strasznie mnie kręcą tematy motocyklowe :)P.S. Nie masz zdjęcia z drugiej strony?
marop Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 Choć juz kilka ładnych lat interesuję się motoryzacją zabytkową to też niewiele moge powiedziec na temat tego pojazdu.Z tego co wiem Viliers produkował też własne motocykle, a silniki takie jak w mojej maszynie były stosowane np. w Jawach.W piatek będę w Łodzi na bazarku to zasięgne jezyka u znajomych.Motocykl ma pozostałosci oryginalnego malowania i miedzy innymi zachowała sie na zbiorniku nazwa firmy.Kiedyś znany w środowisku motoryzacyjnym Alek K. z Krakowa sprzedawał fabryczną maszynę Viliersa ,lecz to była trochę inna konstrukcja.Dzięki za info...
huk 100 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 marop -pamiętaj o monetach dla moich waffenatów na łodz-pozdro
huk 100 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 marop -pamiętaj o monetach dla moich waffenatów na łodz-pozdro
marop Napisano 5 Luty 2012 Autor Napisano 5 Luty 2012 Moja ostatnia zdobycz z 1925 roku poszukuję brakujących części i katalogów . Wszystko skłania się ku modelowi 250 R .Pozdrawiam
huk 100 Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 ja pierdziu ! kupę lat przyjacielu :):) gratuluję nowej zabawki (czytaj maszynki do wydawania kasy:))-pozdro
marop Napisano 6 Luty 2012 Autor Napisano 6 Luty 2012 Dokompletowanie trochę będzie kosztowało , ale bardziej mnie martwi dostępność części :(
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.