snajper-s1 Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 Niedawno wyszedł taki oto guzik. Jest to współczesny czy jakiś starszy? Jeśli wojskowy to czyj i z którego okresu? Średnica ok. 18mm
snajper-s1 Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 A może jak ktoś ma niemiecką celtę to niech zrobi zdjęcie guzika? Z góry dzięki, pozdro
Kiler Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Jest to guzik niemiecki, stosowany w celtach, chlebakach, roznego rodzaju paskach, odziezy itp. tzw. bielizniak.
snajper-s1 Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 Niedawno wyszedł taki oto guzik. Jest to współczesny czy jakiś starszy? Jeśli wojskowy to czyj i z którego okresu? Średnica ok. 18mm
kubas Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Nie wiem jak dla innych ale ciężko raczej dla mnie orzec kto używał tego guzika i z jakich lat pochodzi ale to tylko moje zdanie.P.S też mam pare takichPZDR
kokesh Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Ja określam je jako ,,kalesoniaki'',każdy żołnierz miał jakieś galoty-kalesony pod mundurem a one guziki, troki ,klamerki , stąd te precjoza .Pozdro...
Pytanie
snajper-s1
Niedawno wyszedł taki oto guzik. Jest to współczesny czy jakiś starszy? Jeśli wojskowy to czyj i z którego okresu? Średnica ok. 18mm
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.