Skocz do zawartości

...Tajemnica 65 kilometra !

oda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W programie Tajemnice Dolnego Śląska" w TVP 3 w najbliższy piątek o godz. 19:00.
-co nowego zobaczymy i usłuszymy ??? - To się okaże.
Pokuszę się o małą dygresję- może dokopano się już do składu pociągu pod Książem?
Jeżeli jeszcze" nie, to może Jego widmo jest już w zasięgu rąk eksploratorów ?
Sorry, za dużo tego może".
Pozdrowionka.
Napisano
Witam , ja też miałem przyjemnośc" oglądać ten program i tak sobię myśle że chyba zamek w Książu ostatnio przenieśli :), bo wspomniany tunel do którego się dokopywali ma iść w stronę specjalnej strefy ekonomicznej :)to tyle nt. tego programu Jasiek WGS
Napisano
Tak, tak - przeniesli. Teraz sie nazywa 'Cersanit Castle' i jest niebieski. :)

A sam program... Juz wszystko pomijajac, chaotyczny straszliwie... Po co na przyklad pokazywac tunel ceglany, skoro nie ma nic do rzeczy? Albo migawki z linii Walbrzych-Klodzko, tunel pod Wolowcem i wagony (zabytkowe!) na stacji Jedlina Zdroj... I brak komentarza, co to i po co w ogole, skoro mowa o Ksiazu.

Olsen, Walbrzych
Napisano
Jeśli ktoś chciałby mimo wszystko obejrzeć, to dzięki kolegom z listy pl.misc.kolej można ściągnąć z http://sp6pwr.e-wro.net/rail/movies/65km.avi ok. 22.5 MB, niestety wersja czarno-biała.
Napisano
Jak powiedziała kiedyś pewna Pani :
- Ręce i nogi się uginają !
Ja rozumiem ,że program TV powinien posiadać tzw. oglądalność" ale.... Luuuuudzie !!!!!!! dziennikarstwo nie polega na robieniu z widza idioty. Robiac z widza idiotę, niektórzy dziennikarze" wystawiają świadectwo samym sobie w środowisku fachowców. Niestety, smutne jest również to , że ci fachowcy idą za pomysłami tych kretynów jak bydło na sznurku. Boże !!!! ty widzisz i nie kopniesz w d..ę ?
Napisano
Acha, oczywiście żółci nie wylewam personalnie P. Joanno. Po Pani programie znowu otrzymałem propozycję pt. A gdyby tak na przykład", gdzie finał można porównać do trzęsienia ziemi pomieszanego z porwaniem Baltazara Gąbki. Paranoja.
Napisano
Jakoś temat 65 km. ciągnie się u nas jakieś ....dziesiąt lat. Do tej pory wiadomo było że to 65 km. Teraz że są tam cegły z betonem. Postęp potężny. Aż kusi aby porównać pewnego starszego pana do św.p. Antoniego D.
pozdrawiam
mac
Napisano
Po prostu typowa komercja i nic poza tym.
I tak większość ludzi nie ma o tym pojęcia, a my sami nie mamy na to wpływu.
to jest po prostu żałosne i tyle.
Napisano
Generalnie sprawa jest to ciekawa z tym 65 km, pociąg nie dojechał do następnej stacji i te sprawy, ale czy odrazu wsiąkł? Może po prostu nie został odnotowany w księdze dworcowej, przejazdowej czy coś w tym stylu?
Pociąg i to co za sobą targa to nie igła, którą można wetknąć w glebe i po zawodach?
Poza tym szybciej byłoby i taniej wytargać w ziemi dziure wybetonować ją, poukładać i zakopać. Czemu mieliby sobie utrudniać życie skoro zakładano, że lada chwila po to przyjdą?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie