pupil Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2003 w jakich pojazdach niemieckkich byly miotacze ognia z stala dysza? czy takie miotacze sa ogolnie dostepne czy to racze3j unikaty?mam cos takiego na oku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 O ile mnie skleroza nie wali, to Niemcy montowali miotacze ognia na czołgach Pz.Kpfw. II (Fl), Pz.Kpfw III (Fl), ex-francuskich Pz.Kpfw. B2 (Fl), transporterach Sd.Kfz. 251/16 i działach samobieżnych Flammpanzer 38 i Sturmgeschuetz (Flamm). Co rozumiesz pod stałą dyszą - że nieruchomy, czy co? Wszystkie były ruchome, ale pojazdy z miotaczami ognia, to raczej rzadkie zabawki - Flammpanzerów II było np. coś pod 100, Flammpanzerów 38 i Sturmgeschuetzów (Flamm) odpowiednio 20 i 10, pozostałych coś więcej, bodaj na poziomie 200-300+. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 wiec wlasnie moj brat stal sie posiadaczem takiego cuda.ponoc od flamm...cos tam..:))sorki za laickosc ale to nie moja dzialka..:)0 nie wiesz jak z tym na rynku?czy bywa w ogole to w obrocie?pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
pupil
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.