Skocz do zawartości

Lasy Łukowskie

ks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Jak w temacie. Czy kopał ktoś w tych lasach, jeżeli tak to co można tam wykopać.
Pozdrawiam.
Napisano
Kopałem. Masę amunicji do ppsz, magazynki, skrzynki amunicyje, kilka guziczków i pieniążków sowieckich, w sumie nic ciekawego. Część lasów to rezerwat Jata, a w nim m.in. pozostałości ziemianki, w której podobno ukrywał się Ks. Brzózka do 1865 roku (jest tam pomnik postawiony przed wojną przez leśników i spore wklęśnięcie w ziemi - ślad po ziemiance). Wyszło też trochę pojedynczych naboi do mausera, lebela, mosina a nawet werndla - pewnie pozostałosci po partyzantach, których było sporo w tych lasach lub po prostu po kłusownikach.
Pozdrawiam!
Daniel
ps. Często bywam w tamtych rejonach, w razie czego proszę o kontakt na priv - można by się zgadać pod Łukowem:-)
Napisano
Witam.
Byłem tam przejazdem. Widziałem pomnik przy drodze z Siedlec, stąd moje zainteresowanie tym rejonem. Jeśli zawitam tam na wykopki, na pewno się wcześniej odezwę.
Pozdrawiam.
  • 1 year later...
Napisano
Lasy Łukowskie to nie tylko lasy po obu stronach szosy Siedlce - Łuków. Na zachód od Łukowa , m. Ryżki było tam jakies ruskie lotnisko polowe. Wiec i moze w lasach cos sie zachowało. Jest tez Las Góry na wschod od Łukowa ale tam zamiast czegos konkretnego mozna znaleźć najmniej przyjemny fant czyli śmierć bądź kalectwo.
Napisano
Pod Kockiem mam wielu znajomych. W rozmowie z nimi wynika ze kiedys kopali tylko latem i nieliczni a od paru juz lat kopie wielu wiecej i cały rok. Ten obszar jest najbardziej odwiedzanym miejscem w płn. Lubelszczyznie.
Napisano
Na pocieszenie trzeba powiedziec ze jeszcze minie wiele lat zanim kazda piędź ziemi zostanie solidnie przejrzana. Poszukiwacze- zawodowcy chodza nieswiadomie po innych poszukiwaczach- zawodowcach i amatorach i tez znajduja.
  • 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie