Witam Ostatnio udało mi się wykopać taki oto zestaw: odznaka pochodząca z olimpiady z Berlinie z 1936 r. z napisem Richter a powyżej napis XI.OLYMPIADE BERLIN 1936. Na rewersie znajduje się słabo czytelny napis wytwórcy. Nurmberg Berlin i poniżej wybity dużymi cyframi numer 785. Domyślam się, że to oryginalna odznaka sędziego z tej olimpiady. Mam pytanie - czy po numerze odznaki można w jakiś sposób zidentyfikować tego człowieka? I drugie pytanie - widoczny medal z biegaczem nie posiada żadnych napisów. Czy to jest medal pochodzący właśnie z tej olimpiady?
Jeśli ktos potrafi odpowiedzieć na moje pytania to z góry dziękuję. Fanty oczywiście będą do sprzedania.
Pytanie
woojec
Witam
Ostatnio udało mi się wykopać taki oto zestaw: odznaka pochodząca z olimpiady z Berlinie z 1936 r. z napisem Richter a powyżej napis XI.OLYMPIADE BERLIN 1936. Na rewersie znajduje się słabo czytelny napis wytwórcy. Nurmberg Berlin i poniżej wybity dużymi cyframi numer 785. Domyślam się, że to oryginalna odznaka sędziego z tej olimpiady. Mam pytanie - czy po numerze odznaki można w jakiś sposób zidentyfikować tego człowieka? I drugie pytanie - widoczny medal z biegaczem nie posiada żadnych napisów. Czy to jest medal pochodzący właśnie z tej olimpiady?
Jeśli ktos potrafi odpowiedzieć na moje pytania to z góry dziękuję.
Fanty oczywiście będą do sprzedania.
Pozdrawiam
- woojec -
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.