Skocz do zawartości
  • 0

Olimpiada 1936 - odznaka i medal

woojec

Pytanie

Napisano

Witam
Ostatnio udało mi się wykopać taki oto zestaw: odznaka pochodząca z olimpiady z Berlinie z 1936 r. z napisem Richter a powyżej napis XI.OLYMPIADE BERLIN 1936. Na rewersie znajduje się słabo czytelny napis wytwórcy. Nurmberg Berlin i poniżej wybity dużymi cyframi numer 785. Domyślam się, że to oryginalna odznaka sędziego z tej olimpiady. Mam pytanie - czy po numerze odznaki można w jakiś sposób zidentyfikować tego człowieka? I drugie pytanie - widoczny medal z biegaczem nie posiada żadnych napisów. Czy to jest medal pochodzący właśnie z tej olimpiady?

Jeśli ktos potrafi odpowiedzieć na moje pytania to z góry dziękuję.
Fanty oczywiście będą do sprzedania.

Pozdrawiam
- woojec -

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zapomniałem dodać, że na podanej stronie jest oficjalny raport komitetu organizacyjnego olimpiady. Możliwe, że tam znajdziesz tego sędziego i coś na temat tego medalu. Tyle że jest tego bardzo dużo ściągnięcia.
Napisano
Dzięki feeder !
Z odznaką sprawa jasna , wiadomo , że tak własnie wyglądała .
Może i z medalem się wyjaśni . Raportu nie ściągałem , trochę jednak będzie to trwalo .
pozdrawiam - woojec -
Napisano

Witam
Ostatnio udało mi się wykopać taki oto zestaw: odznaka pochodząca z olimpiady z Berlinie z 1936 r. z napisem Richter a powyżej napis XI.OLYMPIADE BERLIN 1936. Na rewersie znajduje się słabo czytelny napis wytwórcy. Nurmberg Berlin i poniżej wybity dużymi cyframi numer 785. Domyślam się, że to oryginalna odznaka sędziego z tej olimpiady. Mam pytanie - czy po numerze odznaki można w jakiś sposób zidentyfikować tego człowieka? I drugie pytanie - widoczny medal z biegaczem nie posiada żadnych napisów. Czy to jest medal pochodzący właśnie z tej olimpiady?

Jeśli ktos potrafi odpowiedzieć na moje pytania to z góry dziękuję.
Fanty oczywiście będą do sprzedania.

Pozdrawiam
- woojec -

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie