qwerty12 Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Napisano 21 Kwiecień 2006 Witam kolegów poszukiwaczy,czy ktos wie moze ,czy istnieje cos takiego jak spis jednostek niemieckich ktore stacjonowaly w okolicach Wroclawia,chodzi mi o miejsca ich stacjonowania,np jednostki RAD,wiem ze bylo ich dosc sporo w okolicach.Szczegolnie interesuje mnie nazwa wioski,lub miasteczka kolo Wołowa gdzie znajdował sie oboz RAD.Za wszelka pomoc z góry dziekuje.Jesli ktos bedzie ze mna korespondowal przez email to mam nowy patrykk4@op.pl
regers Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 Jeżeli cię to jeszcze interesuje, ale za pewne to już wiesz? Są 2 obozy RADu w Wodnicy koło Wołowa po lewej jak i po prawej stronie wioski. Są dość przeryte ale da jeszcze się coś tam ciekawego znależć! Jak coś to służę pomocą jestem z Wołowa. Pozdro!!!
Michal_B Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 A czy wiadomo coś Panu o obozie który rzekomo miał się znajdować przed Wołowem od strony Mojęcić? Kiedyś usłyszałem taką teorię ale nie udało mi się jej potwierdzić.pozdrawiamM
regers Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Hmm Ciężko szczajić są jakieś jagby małe smietniska przed Wołowem od strony Mojęcic znajdowałem swego czasu tam jakieś butelki korki oczywiście niemieckie! Pare odznaczeń! Jest jeszcze jedna miejscówka koło szczelnicy przed szczelnicą tak jak byś jechał od strony mojęcic po lewej stronie są doły głębiej trochę w leśie jest takie miejsce wydołowane w kwadrat jakieś 50m na 70m może coś tam było? Nie wiem też wychodziły jakieś nie typowe smieci! W spisie obozów RADu jest też Wołów ale dokładnie nie wiem gdzie te miejsce jest! Mam znajomego on interesował się własnie RADemmoże lecz nie koniecznie coś już wie, dowiem sie co nie co to dam na forum! Pozdro!!!
skyluke Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Przyglądając się dyskusji zaciekawiło mnie stwierdzenie o spisie obozów RAD-u. Mógłbym się dowiedzieć gdzie takie coś mógłbym odnaleźć? W necie? Czy taki spis obejmował by tereny innych państw włączonych do Rzeszy? Prosze o info. Pozdrawiam
Kopacz1 Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 Może to się przyda do tematuhttp://eksplorator.mojeforum.net/viewtopic.php?t=2864pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.