Podziemny_Kosmos Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Napisano 21 Kwiecień 2006 Jest szansa na dowiedzenie się czegoś więcej na temat obiektów wojskowych oraz podziemii WrocławiaDziadek mojego kolegi przyjechał do Wrocławia wraz z pierwszą ekipą budowlańcówZapomniałem niestety spytać kumpla czy jako wojskowy czy cywilnyZ tego co słyszałem, badał poniemieckie budownictwo wojskowe (koszary,bunkry itd)Podobno był m.in. w jednostce na Kozanowie, badał podziemia Wzgórza Partyzantów - pewnie widział dużo więcej2-3 lata temu skontaktowałem niejakiego Mareckiego z tego forum z tym człowiekiem z zastrzeżeniem że przekaże mi informacje jakie udało się uzyskaćNiestety pan Marecki wszelkie info zatrzymał dla siebie i sprawę szlag trafiłOstatnio jednak coś mnie tknęło żeby temat odświeżyć, tymbardziej że kilka osób chciało się z tym człowiekiem skontaktowaćSpytałem kumpla czy możliwe jest jakieś spotkanie ale okazało się że jego dziadek jest teraz chory i generalnie nie ma ochoty na spotkania z miłośnikami historiiStanęło na tym że mam przygotować listę pytań jakie chciałbym mu zadać,kumpel przekaże ją dziadkowi a ten jeśli zechce to odpowie Kumpel mówił też,że jego dziadek mówił kiedyś na powyższy temat we wrocławskiej TV i żeby tam poszukaćNiestety wrocławski oddział TV jest pod tym względem fatalnie zorganizowanyŻeby cokolwiek z tamtąd wyciągnąć, trzeba pisać podanie do dyrektora oddziału, najlepiej mieć wsparcie jakiejś instytucji (np. szkoły) a potem jeszcze zapłacić za prawa autorskie - stawka sprzed roku 100 zł za minutę nagraniaTakże jeśli ktoś z Was jest zainteresowany, niech zaproponuje jakieś pytania, ztym że pamiętajcie - ten człowiek był budowlańcem i z tym powinny wiązać się pytaniaPozdrawiam
Lokomotywa Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 mnie by bardzo intersowało w jaki sposób niemcy zbroili fundament skrzyniowy w gruncie ilasto gliniastym uwzględniając przechyłkę boczną
marecki. Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 hej :)mareckiego szlag nie trafil jeszcze ma sie dobrze :)co niewiesz pytaj na ile bede mogl to odpowiem na privpzdr :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.