Skocz do zawartości

znalazlem czołg:)

senectus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Gratulacje ....a tu na forum co niektórzy mówią , że żeby znaleźć jakaś militarkę to jest potrzebny wykrywacz i dobra łopata. A tu proszę sam wlazł z ziemi ...he he
Napisano
Zgadza się Oleśnica,wracając ze świąt mignął mi przed oczami a dzień wcześniej śnilo mi się że znalazłem t34:) początkowo dałem się nabrać że to prawdziwy,tak z drogi się bynajmniej prezentował,a tu taki zawód. Zdjecie niestety z daleka przeszkadzała siatka ogrodzeniowa i jakies psy zaczely mnie atakować więc musiałem sie wycofać na z góry upatrzone pozycje:)
Napisano
a jakieś dodatkowe fotki?? chodzi wam o Oleśnicę w woj. święokrzyskim?? ja mieszkam całkeim niedaleko w mietlu... powiedz gdzie to jest to go moze odwiedze :D
Napisano
Mowa o Oleśnicy koło Wrocławia. Ten czołg" jest na placu ćwiczeń tuż obok lotniska w COSSTWL. Miałem tą przyjemność" być tam w latach 1985-1987. Trochę mojego potu wsiąkło w ten plac...
Napisano
:) jestem wzruszony odkryciem>:) ten pozorant czolgu na sciezce cwiczen widoczny jest jak sie wjezdza do olesnicy od strony kepna,zaraz jak sie mija las po prawej stronie.raz go widac lepiej raz gorzej,zalezy czy go krzaki zaslaniaja.:)czai sie tam i czeka na odkrywcow;)
Napisano
Ja mam niestety tylko to jedno zdjecie,moze ktos z szanownych mieszkańców Oleśnicy ma więcej zdjęć tego POAwKC:).Czy ktos wie do czego to sluzylo, czy jako jakis cel,moze trenazer,a moze jako jakas ozdoba:)
Napisano
Ten wytwór techniki to namiastka czołgu do ćwiczeń w zwalczaniu broni pancernej.Do środka wsiadało 2-4 kadetów lub żołnierzy,siadali na ławeczkach i za pomocą mechanizmu jaki jest w drezynach kolejowych ręcznych robili za siłę napędową.Cudo to jeździło po ułożonych szynach chyba z 50 metrów.Reszta plutonu rzucała w czołg" ćwiczebne granaty ppanc. z wkładką zwaną łysk-dym".Współczucie tym co siedzieli w środku,hałasik nieprzeciętny.
Napisano
Ten wytwór techniki to namiastka czołgu do ćwiczeń w zwalczaniu broni pancernej.Do środka wsiadało 2-4 kadetów lub żołnierzy,siadali na ławeczkach i za pomocą mechanizmu jaki jest w drezynach kolejowych ręcznych robili za siłę napędową.Cudo to jeździło po ułożonych szynach chyba z 50 metrów.Reszta plutonu rzucała w czołg" ćwiczebne granaty ppanc. z wkładką zwaną łysk-dym".Współczucie tym co siedzieli w środku,hałasik nieprzeciętny.
  • 4 years later...
Napisano
Witam! Dużo czasu minęło bo aż 5 lat od tych postów no ale... dopiero teraz je znalazłem :) Czołg wygląda tak:
http://olesnica.mojeforum.net/viewtopic.php?p=3746#3746

(Na dole strony)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie