Skocz do zawartości

Niemiecki transporter w Poznaniu

Rumburak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,3292879.html

Muzeum Broni Pancernej w Poznaniu wzbogaciło się o kopię niemieckiego transportera opancerzonego. Czeską wersję OT podarował do muzeum Andrzej Frankowski. Ma ładny kamuflaż, nie?
Napisano
Swoja droga to mam pewne pytanko dotyczace OT:

Skoro zawsze maja udawac SdKfz to czemu zaden z wlascicieli tych pojazdow w Polsce nigdy nie zdecydowal sie na usuniecie klap dachowych i podstawy do km z klapa i zamontowania czegos w ksztalcie oslony do MG jaka byla w 250-tkach ? Wiem, ze w sumie sam OT to juz zabytek, ale w koncu wszystkie malowane sa z niemiecka i jakos na reko zawsze mnie ta niekonsekwencja troche razi.

Poza tym ciekawe czy ten woz pojawi sie jeszcze kiedys na allegro do wypozyczenia.
Napisano
Kiler p ,zgadzam sie z Toba w pelni ,okropnie raza te klapy.Po ich usunieciu woz wygladalby abrdziej realistycznie. A co do depozytu ,to polaczono przyjemne z pozytecznym ,bedzie sobie stal wsrod innych wozikow ,a jesli bedzie potrzeba (na rekonstrukcje czy inna impreze) to zostanie uzyczony.Mysle ,ze to dobre.Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie