Skocz do zawartości

Mundur Lejtnanta art. i szeregowy inf.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no kurteczka pierwsza klasa !! co prawda tez mam jeden dienstrock, jednak wole typowo polowe mundury wiszace na manekinach w pelnym oporzadzeniu :)

Ja wlasnie dziś skonczylem kompletowac ekwipunek grenadiera pancerneo z 44/45 roku. do całego zestawu brakowało mi późnej saperki, którą właśnie dziś kupiłem :) - do pełni szczęścia brak mi jeszcze parki w camo splinter :)

Napisano
No widzę Froz ze saperka dotarła gratuluję ja jeszcze czekam na lornetke zza oceanu komplecik bardzo ładny co do parki to jeśli chodzi o datę 44/45 to bardziej szukałbym parki w camo rozmyte wzoru 43 coś jak moja :)))
Napisano
Bardzo ladny zestaw Frozzer, Posiadalem do niedawna bluze M44 welniana artyleri w b.bobrym stanie. Te kurteczki sa zadkie. Bardzo pasowala by do twojego eqwipunku.
Napisano
no szkoda ze nie wiedzialem - mysle ze bym sie skusil, niedawno tez taka m44 przeszla mi kolo nosa i to dosyc tanio.

a odnosnie parki - to prawda jets taka, ze jaka by sie nie trafila to ja wezme, warunek jest jeden - stan zachowania musi byc bez zastrzezen :) wtedy nie bede patrzyl czy ma kamo splinter czy rozmyte :)
Napisano
Na marginesie panowie, widzę że jednak bardziej preferujecie klamry stalowe od aluminiowych.
Dlaczego ? bardziej przygaszone" od alu ??
Napisano
Frozzer wiem chyba o której kurtce piszesz tez miałem chrapkę na nią ! Co do klamer mam też ładna wczesna alu sygnowana i ze skórką ale jakoś osobisce bardzej cenię stalówki - konkretnego ''dlaczego'' nie mam, po prostu są ładne te ktore posiadaja przynajmniej te 95 % oryg farby oczywisce jak ktos sie ''bawi'' w późna wojnę to obowiązkowo tylko stalowe !!!
Napisano

Troche Feuer-Polizei i LW. No i Polska czapka rezerwisty piechoty IIRP pod nia pilotki LW(juz nie ma miejsca). Jak wspominalem teraz koncentruje sie na Polskich rzeczach a szczegolnie IIRP. Ciekawa jest czapka luftwaffe z drelichu dle mechanikow.

Napisano

na zyczenie teraz zestaw nieco wczesniejszy, z aluminiowa klamra :)
niestety posiadam tylko jedna A-rame i wykorzystuje ja zamiennie pomiedzy manekinami ;)

Napisano
Pawcio nakrycia głowy masz odjazdowe szczególnie te hełmy LW są z charakterem jaśli chodzi o moje nakrycia głowy t ona razie skromnie

1 Feldmutze wz 43

2. Podhełmowka kamo wz 43 - sygnowana

3. Hełm wz 35 komplet z dwoma malowaniami w epoce czyli heee podpada juz jako kamo po fragmentach tarczki wynika iz należał do waffen SS pozostała czarna ramka oraz gdzie niegdzie srebrzyste tło

4. Hełm wz 40 w wersji zimowej malowany biała farbą około 65 % pozostałosci co ciekawe pod spodem sa resztki farby piaskowej a pod nią ciemno zielona niestety sam dzwon wentylatory zabite przed... mrozem ??

5. Hełm wz 42 komplet bez tarczki z 1943 roku bardzo ladnie zachowany 99 % farby co ciekawe fasunek sygnowany od wewnątrz (standart) oraz od zewnątrz ale stęple mało wyraźne i inne napisy ~

6. Hełm wz 42 dzwon 80 % farby widoczna tarcza niestety pod spodem tarczki ma postrzał relikt walk w 44 w mojej okolicy fasunek wyrwany przez chlopa ehhhhhh !

Pawcio a z odznaczeń III Rzeszy masz cos ?

http://img47.imageshack.us/img47/2484/nakrycie3sr4ij.jpg
Napisano
Ariks- masz bardzo ladne helmy,(Na rynku rzadko znalesc orginalne kalkomanie) i znowu ta super podhelmowka w barwach jesiennych. Zrob dokladniejsze zdjecia tego z dwoma kalkomaniami. bardzo prosze.

Co do odznaczen to mam troche- przesle zdjecia moich ramek.
Pozdrawiam Pawcio
Napisano

Witam! :)
Czekam na dokładne fotki furazerki i innych klamotów KM :)
Ja na razie mam jeden komplet ale za to wszytsko w dobrych stanach - mundur , spodnie ,plecak ,kołnierz minty, Chusta ma kilka dziór ( po zawiązaniu niewidoczne) ale i tak ciesze sie z takiej jaka jest - najtrudniejsza do zdobycia ;) No porównywanie do tellermutze bo musiałem ją kupic od Handlarza ze stanów... :)

Napisano
Onyx fajne te postacie gratuluję !!!

Pawcio ja mam dwa hełmy ale każdy tylko z jedna kalką drugi ma tylko resztki po Waffen SS

http://img180.imageshack.us/img180/8436/aaaaaaaaaaaaaaaa3pk.jpg

http://img516.imageshack.us/img516/9394/assssssssssssss9me.jpg

Drugi m 42 podeśle innym razem bo mam kłopoty z modemem i muszę te powtarzające sie awarie naprawic !!

Pawcio dawniej zbierałem głównie polskie fanty sporo tego sprzedałem ale jeszcze cos mam z odznaczeń i medali jesli chcesz cos sie blżej dowiedzeć pisz na ariks@op.pl !

Te twoje gablotki są SUPER powiedz gdzie takie mozna kupić bo swoje odznaczenia i nieśmiertelniki Waffen SS trzymam na razie w takich sobie gablotkach :)))))

http://img180.imageshack.us/img180/9774/foty21340hn.jpg

Szpanga to kopia ojciec mi kupił w niemczech myśląc ze to oryginał dobrze ze dał nie dużo nie mówiłem mu i dlatego na razie ja zatrzymałem reszta jest OK w stanach bdb- wykopów nie zbieram jedynie blaszki Waffen SS ktore mam z byłego poligonu Waffen SS w Pustkowie

http://img223.imageshack.us/img223/2894/foty21352iy.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie