pawcio75 Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Napisano 21 Kwiecień 2006 Czy myslicie ze mozna odnalesc troche histori o tym niemiaszku.
Frozzer Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 no kurteczka pierwsza klasa !! co prawda tez mam jeden dienstrock, jednak wole typowo polowe mundury wiszace na manekinach w pelnym oporzadzeniu :)Ja wlasnie dziś skonczylem kompletowac ekwipunek grenadiera pancerneo z 44/45 roku. do całego zestawu brakowało mi późnej saperki, którą właśnie dziś kupiłem :) - do pełni szczęścia brak mi jeszcze parki w camo splinter :)
ariks Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 No widzę Froz ze saperka dotarła gratuluję ja jeszcze czekam na lornetke zza oceanu komplecik bardzo ładny co do parki to jeśli chodzi o datę 44/45 to bardziej szukałbym parki w camo rozmyte wzoru 43 coś jak moja :)))
pawcio75 Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Napisano 22 Kwiecień 2006 Bardzo ladny zestaw Frozzer, Posiadalem do niedawna bluze M44 welniana artyleri w b.bobrym stanie. Te kurteczki sa zadkie. Bardzo pasowala by do twojego eqwipunku.
Frozzer Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 no szkoda ze nie wiedzialem - mysle ze bym sie skusil, niedawno tez taka m44 przeszla mi kolo nosa i to dosyc tanio.a odnosnie parki - to prawda jets taka, ze jaka by sie nie trafila to ja wezme, warunek jest jeden - stan zachowania musi byc bez zastrzezen :) wtedy nie bede patrzyl czy ma kamo splinter czy rozmyte :)
acer Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Na marginesie panowie, widzę że jednak bardziej preferujecie klamry stalowe od aluminiowych.Dlaczego ? bardziej przygaszone" od alu ??
ariks Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Frozzer wiem chyba o której kurtce piszesz tez miałem chrapkę na nią ! Co do klamer mam też ładna wczesna alu sygnowana i ze skórką ale jakoś osobisce bardzej cenię stalówki - konkretnego ''dlaczego'' nie mam, po prostu są ładne te ktore posiadaja przynajmniej te 95 % oryg farby oczywisce jak ktos sie ''bawi'' w późna wojnę to obowiązkowo tylko stalowe !!!
acer Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 To jeszcze jedno pytanie -Prawdą jest że przed samym końcem wojny wyszły klamry bakielitowe ???
Frozzer Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 prawda - widzialem jedna klamre bakielitowa znaleziona we wroclawiu
pawcio75 Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Napisano 22 Kwiecień 2006 Tez wole klamry stalowe, maja swoj charakter. Ale bakelitowej jeszcze nie widzialem. Pozdrawiam.
pawcio75 Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Napisano 22 Kwiecień 2006 Jeszcze pokaze wam pare czapeczek i eqwipunku, bagneciki maja jeszcze orginalny olej, ciekawe- zabka ma bicia RZM moze dla SS.
pawcio75 Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Napisano 22 Kwiecień 2006 Troche Feuer-Polizei i LW. No i Polska czapka rezerwisty piechoty IIRP pod nia pilotki LW(juz nie ma miejsca). Jak wspominalem teraz koncentruje sie na Polskich rzeczach a szczegolnie IIRP. Ciekawa jest czapka luftwaffe z drelichu dle mechanikow.
Frozzer Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 na zyczenie teraz zestaw nieco wczesniejszy, z aluminiowa klamra :)niestety posiadam tylko jedna A-rame i wykorzystuje ja zamiennie pomiedzy manekinami ;)
ariks Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Pawcio nakrycia głowy masz odjazdowe szczególnie te hełmy LW są z charakterem jaśli chodzi o moje nakrycia głowy t ona razie skromnie1 Feldmutze wz 432. Podhełmowka kamo wz 43 - sygnowana 3. Hełm wz 35 komplet z dwoma malowaniami w epoce czyli heee podpada juz jako kamo po fragmentach tarczki wynika iz należał do waffen SS pozostała czarna ramka oraz gdzie niegdzie srebrzyste tło4. Hełm wz 40 w wersji zimowej malowany biała farbą około 65 % pozostałosci co ciekawe pod spodem sa resztki farby piaskowej a pod nią ciemno zielona niestety sam dzwon wentylatory zabite przed... mrozem ??5. Hełm wz 42 komplet bez tarczki z 1943 roku bardzo ladnie zachowany 99 % farby co ciekawe fasunek sygnowany od wewnątrz (standart) oraz od zewnątrz ale stęple mało wyraźne i inne napisy ~6. Hełm wz 42 dzwon 80 % farby widoczna tarcza niestety pod spodem tarczki ma postrzał relikt walk w 44 w mojej okolicy fasunek wyrwany przez chlopa ehhhhhh !Pawcio a z odznaczeń III Rzeszy masz cos ?http://img47.imageshack.us/img47/2484/nakrycie3sr4ij.jpg
pawcio75 Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Napisano 22 Kwiecień 2006 Ariks- masz bardzo ladne helmy,(Na rynku rzadko znalesc orginalne kalkomanie) i znowu ta super podhelmowka w barwach jesiennych. Zrob dokladniejsze zdjecia tego z dwoma kalkomaniami. bardzo prosze. Co do odznaczen to mam troche- przesle zdjecia moich ramek.Pozdrawiam Pawcio
pawcio75 Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Napisano 22 Kwiecień 2006 To moj pokoj z drugiej strony. Zrobie jeszcze dokladne zdjecia ramek. Wkrotce wysle. Pozdrawiam Pawcio
Frozzer Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 pawcio - jak mozesz to napisz do mnie na maila frozzer@wp.pl
OnyX Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Witam! :)Czekam na dokładne fotki furazerki i innych klamotów KM :)Ja na razie mam jeden komplet ale za to wszytsko w dobrych stanach - mundur , spodnie ,plecak ,kołnierz minty, Chusta ma kilka dziór ( po zawiązaniu niewidoczne) ale i tak ciesze sie z takiej jaka jest - najtrudniejsza do zdobycia ;) No porównywanie do tellermutze bo musiałem ją kupic od Handlarza ze stanów... :)
OnyX Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 i foteczka bez lampy wyszła lekko nieostro ale za to artystycznie :D
ariks Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Onyx fajne te postacie gratuluję !!!Pawcio ja mam dwa hełmy ale każdy tylko z jedna kalką drugi ma tylko resztki po Waffen SShttp://img180.imageshack.us/img180/8436/aaaaaaaaaaaaaaaa3pk.jpghttp://img516.imageshack.us/img516/9394/assssssssssssss9me.jpgDrugi m 42 podeśle innym razem bo mam kłopoty z modemem i muszę te powtarzające sie awarie naprawic !!Pawcio dawniej zbierałem głównie polskie fanty sporo tego sprzedałem ale jeszcze cos mam z odznaczeń i medali jesli chcesz cos sie blżej dowiedzeć pisz na ariks@op.pl !Te twoje gablotki są SUPER powiedz gdzie takie mozna kupić bo swoje odznaczenia i nieśmiertelniki Waffen SS trzymam na razie w takich sobie gablotkach :)))))http://img180.imageshack.us/img180/9774/foty21340hn.jpgSzpanga to kopia ojciec mi kupił w niemczech myśląc ze to oryginał dobrze ze dał nie dużo nie mówiłem mu i dlatego na razie ja zatrzymałem reszta jest OK w stanach bdb- wykopów nie zbieram jedynie blaszki Waffen SS ktore mam z byłego poligonu Waffen SS w Pustkowiehttp://img223.imageshack.us/img223/2894/foty21352iy.jpg
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.