huk 100 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Piękne jestem pod wrażeniem !!!!!!!!!! a jeżeli to jeszcze oryginały to chylę czoła i padam na kolana -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Czy mi się w tylko wydaje czy na bluzie porucznika flak-u jest przyszyty orzeł szeregowca??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 oo sorry ...ober porucznika:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Jest to mundur polowy Hauptmana z Falk (Artyleria przeciwlotnicza). Tak jest, Orginalnie przyszyty orzel szeregowca. Bluza zostala przerobiona dla frontowego officera. Zrobie kilka zdjec i wysle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Gapa z munduru hauptmana Luftwaffe. Orginalnie maszynowo przyszyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Insygnia z tego samego munduru. Widoczna promocja na patce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Pawcio, czy mógłbyś pstryknąć fotkę tego munduru Służby Leśnej - taka mała serdeczna prośba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 pieczatki, rozmiary i pulk. (kieszen na soldbuch) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 acer - jak dzisiaj zdaze to zrobie, nie ma problemu, jak nie to napewno jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Dzięki serdeczne - z góry Bóg zapłaćacerSłużba Leśna LP - dlatego jestem zaciekawiony :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 kurtka z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Orginalna odznaka flaku, z cynku -pozna wojna, nie sygnowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonder Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Witam Po pierwsze gratuluje kolekcji.Po drugie mam prośbe, a mianowicie chciałem prosić o informacje na temat mundurów Felgendarmerie, bo widze że do czynienia mam ze znawcami tematu, oraz jakieś fotki takich mundurów. Z góry dziękuję i pozdrawiam.Sonder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Powiedz co konkretnie chcesz wiedziec. Jutro zrobie dokladne zdjecia munduru Schutzpolizei, i Gendarmerie. Sa to orginaly. Mam nadzeje ze zdjecia pomoga kolekcjonerom w poszukiwaniu orginalow. Pawcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonder Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Najbardziej interesuje mnie to czy żandarmeria polowa miała odrębne wzory mundurów, standartowe i tylko z obszyciami felgendarmerie? Słyszałem że w początkowym okresie wojny żandarmeria polowa używała mundurów policyjnych tyko że ze swoimi obszyciami, jak to rzeczywistości wyglądało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Mundury Feldgendarmierie, mialy swoje typowe insygnia: orzel pomaranczowy na rekawie, i opaske z Feldgendarmerie. Typowy dla nich byl tez gorget ktory nosili na szyji. Ogolnie nosili mundury policyjne ale takze i wehrmachtu. Insygnia: naramienniki mieli w stopniach WH, patki z wypustkami pomaranczowymi. Widzialem zdjecia Feldjager w letnim bialym mundurze i polowym WH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 acer- zdjecia dla ciebie munduru sluzbowego (Waldrock Forstamtmana z Gemeinde Forst Dienst) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonder Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Czyli nie było specjalnych wzorów mundurów dla Felgendarmerie. A tych policyjnych urzywano tylko z początku wojny czy w póżniejszym okresie równierz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Widoczny ciemnozielony kolnierz i insygnia organizacji NSDAP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Sonder nosili typowe policyjne mundury do konca wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Srodek z kieszenia na kordzik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 tyl munduru, zapomnialem powidziec o wypustce ciemnozielonej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 naramiennik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonder Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Aha. czli teraz jest kwesyia wzorów mundurów policyjnych bo zapewne był niejeden?Co do klimatów leśnych to ja mam zdj. z epoki format dokumentowy, przedstawia mężczyznę w jakimś uniformie tylko nie wiem jakim czy jest to jakiś myśliwski czy leśniczego? Jest on jasnego koloru i posiada klapy z liśćmi dębu na jednej jest znaczek hj są też inne rzeczy. Jutro dam skan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonder Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 myśle że taka fotka w zupełności wystarczy do identyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.