Skocz do zawartości

Gdzie w okolicach Grabowa nad Prosną

rauszdelikt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na długi weekend wybieram sie w okollice Grabowa n. Prosną i tak jak w temacie z checią bym czegoś poszukał coś pokopał. Może jesteście w sanie popdowiedzieć coś ewentualnie może mogę do kogoś z tych okolic dołączyć.

Pozdrawiam, Rausz
Napisano
e w okolice grabowa to ja sie na grzyby wybieram ale dopiero we wrzesniu- w zeszlym roku tak na chybil trafil grzebalem w okolicach i nic... same maslaki...(w lesie nic nie piszczalo- ale nie robilem zadnego rozpoznania przed szukaniem wiec niewiem)
Napisano
Rozpoznanie robiłem i wg niego coś być powinno, również wg tamtejszej ludności roche się działo" ale niestety nawet kapsle tam trudno znaleźć, ubogie w fanty miejsce.
Napisano
hm, dookola duzo rzeczy sie dzialo, chociazby walki o wzgorza ostrzeszowskie, z tego co pamietam to ta trasa, w okolicach na pd od ostrowa przekraczal Prosne uchomy kociol", nie chce sie tylko ograniczyc do samego Grabowa. Wrecz przeciwnie, z checia poznam szersza okolice. Pytam sie tubylcow o jakies informacje, a moze tez sami by pokopali??
Napisano
Tak na poważnie, to niby jest tak jak piszesz rauszdelikt, ale na rewelacje to bym na twoim miejscu nie liczył...Przeważnie kupa opowieści, a w terenie smutna rzeczywistość...I nie pisze tego po to żeby cię zniechecić, tylko akurat nasze tereny do zbyt atrakcyjnych nie należą...
pozdrawiam!
Napisano
a brzegi prosny, na pln. od tego miasta obfituja w cos? Jakie mieliscie trafienia z tego rejonu??
Bede w miejscowosci, gdzie wg. jej mieszkancow w lasku kolo drogi znajduje sie miejsce gdzie Rosjanie rozwalili kilkunastu niemieckich zolnierzy. W okolicy znajduje sie tez wies (wlasciwie jej resztki, fundamenty zabudowy), ktora zostala spacyfikowana (tez info od miejscowych) no i w palacyku niedaleko miescila sie placowka gestapo. Moze cos jednak przyniesie ten dlugi weekend. Oby tylko pogoda dopisala
Napisano
Z tą spacyfikowaną wsią to mnie trochę zaskoczyłeś, bo nic na ten temat nie kojarzę...??? A w lasku próbuj, może akurat coś się trafi, chociaż ja jak dotychczas kilka razy też słyszałem podobne rewelacje, a w terenie kompletna klapa..Najczęściej nawet jak coś takiego miało miejsce, to trafiał się tez jakiś miejscowy który to co było ciekawego do wyzbierania zabierał...Ale szanse zawsze jakieś tam są...
Pozdrawiam
Napisano
wiesz, podobne rewelacje traktuje z przymrozeniem oka. Chlop miejscowym jak wpadl kiedys na ognisko, ktore robilismy ze znajomymi opowiadal czego on tam na strychu nie mial, hohohoho. Rano jak wytrzezwial to mowil, ze nie ma czasu aby nam cos pokazac:). Moze faktycznie to wszystko bujdy ale i tak mozna milo spedzic czas. A o to m.in. chodzi:). W kazdym razie dam znac po powrocie. A moze Kowal7 masz jakies mapy z tego rejonu, ktorymi moglbys sie podzielic??

Pozdrawiam, Rausz
Napisano
Poszukam w domu, moze coś jeszcze znajde, chociaż wiekszość które miałem nic konkretnego mi nie przyniosła...Generalnie jeżdżę w inne tereny, bo w.w okolica raczej w fanty nie obfituje...,a zmarudzilem już w tym terenie sporo czasu i jakoś szczęścia większego nie miałem...Mimo wszystko życzę powodzenia!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie