Skocz do zawartości

Wczorajsze znalezisko!!! Coraz wieksze fanty

Tominew

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Jak już radziecka 45 mm to na raczej nie wz.37 a wz.42:

wz.42
http://ww2photo.mimerswell.com/gun/su/05325.jpg

wz.37
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Armata_ppanc_wz37_45mm_RB.jpg
Napisano
Dla wszystkich ciekawskich!
Konserwa zawierała 440 naboi do mosina, z pociskiem ciężkim do km-u.

Niestety, Konserwa z tymi fantami wróciła tam gdzie została znaleziona, czyli do ziemi!!! Niesługo zastaną powiadomione odpowiednie służby, aby ja zneutrlizowac. Wiem że dla niektórych z was to szok, ale takie mamy w Polsce prawo.

Pozdrawiam i życzę ciekawych odkryć!!!
Napisano
a właśnie panowie nawiązując do tematu.. jeśli znajdziemy takie cuś.......... i chcielibyśmy zatrzymac oczywiście bez prochu.. to czy legalnie sami mozemy sie zabrać za.... pozbawianie prochu czy jak w przypadku broni musi zostac zdezaktywowana poprze uprawnione do tego celu zakłady rusznikarskie ??

pozdro
Napisano
Ja osobiscie szukam od listopada 2005 i napewno nieprzyszedł by mi do głowy zaden pomysł zeby z całym ammo isc zeby mi rozbroili.Kazdy moze sobie sam to rozbroic jedni lepiej inni z tragicznym skutkiem :).A jak bedziesz miał puste w srodku to moga ci na ..... naskoczyc
Napisano
tak ,do roku 1941 sowieci amunicje pakowali w konserwy cynkowe ,po 1941 w opakowania zastepcze ,kartonowe ,
dodatkowo smołowane !

Tominew daj fotki tych kartek ze srodka !

pzdr pik
Napisano

Częśc Pik , dzieki za ciekawe info, umieszcaam na twoje życzenie fotke jedynego kartonika jakie było w środku, Może rozszyfrujesz co oznacza.

Pozdrawiam

Napisano
To najprawdopodobniej nr osoby ktora tą konserwę kompletowała , w moich konserwach była kartka z napisem pakowszczica"( pakowacz ),oraz jej nr i podpis ołowkiem chemicznym . Z tymze u mnie ten napis był w formie pieczatki :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie