Skocz do zawartości

Solaris sygnały

Hasan1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przy takich objawach albo Grunt" trochę w prawo , albo Czułość" trochę w lewo a czasem jedno i drugie :). Pokombinuj , a nie tylko trzymaj się sztywno instrukcji i zaleceń , przecież to Twój wykrywacz i tylko od Ciebie zależy jakie z nim będziesz miał efekty poszukiwań.

Ogólnie dla Rutusów" ,im bardziej sucho tym lepiej złapać odpowiednią i efektywną stabilność" poszukiwań.

Hasan1: nie zakaładaj nowych tematów , jeżeli wątek możesz kontynuować w starszym. :) Mam nadzieję , że wiesz co mam na myśli.

pzdr.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 10:54 12-04-2006
Napisano
Może to kamienie magnetyczne. Jeśli sygnały są na dynamiku a na statyku ich nie ma to tak może być. Mam takie jedno miejsca na morenie przy polodowcowym jeziorze gdzie są tysiące kamieni dających sygnały.
Pozdrawiam L.
Napisano
Inny wykrywacz też mam. I jest dokładnie to samo. Tylko w tym drugim mogę włączyć hot rock reject kosztem zasięgu.
Pozdrawiam L.
Napisano
Dokładnie jak napisał Martin - gruntem w prawo, jeśli nie pomaga to zmniejszać czułość. Jeśli zmniejszenie czułości pomoże, to z powrotem dawaj grunt w lewo do momentu aż znów utraci stabilność.
Ostatnio tak miałem (w RF+) - grunt na 10 nie pomagał, wystarczyło zdjąć czułości do 7-8 (przy gruncie 5-6).
Napisano
Ja to wszystko wiem i nie mam problemu z dostrojeniem do gruntu w normalnych warunkach. Ale w tym jednym miejscu na morenie polodowcowej nie da się tego zrobic - dosłownie są tam tysiace kamieni magnetycznych i nie widać ich tylko w trybie statycznym.
Pozdrawiam L.
Napisano
mam Ultrę 2 i też parę razy się nadziałem" :)
Na dynamice był sygnał a na statyce all metal brak sygnału. Okazywało się że to kamień albo szlaka" z pieca...
Napisano
Ja wczoraj w lesie dostawałem białej gorączki gdyż miałem w trzech różnych miejscach ładne sygnały a kopałem i jakoś nic tam nie było wkoncu sie wkurzyłem i każde ziarnko piasku przeszukałem i co sie okazało ze mocny sygnał miałem na jakąś kulke z metalu kolorowego o średnicy ok 2 mm heh byłem w szoku ! już sam nie wiem jakie sygnały mam kopac ! Solaris jest chyba za czuły ( oczywiście żartuje ) ale nie chce już żadnej kulki wyciągac.
Napisano
Dzięki za rady. Już jest o wiele lepiej , drastyczne zmiany . Okazało się że powstał mały problemik natury technicznej. Nawet nieśmiertelnik mi się trfił!!!!
Pozdrowienia dla Pana Arkadiusza Rutyny , solidna firma.
Napisano
sprubuj na polach pierw polatac to bedziesz wiedzial jak i cio kopiesz ja nawet instrukci nie czytalem w terenie się nauczyłem jak chodzic z solarisem
pozdrowienia
Napisano
rg428 - tak samo jest u mnie - sprzęt rewelka

PS śrut myśliwski też miałem przyjemnść w piasku wygrzebywać - ahhhhh ale trzeba z tym żyć ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie