Martin Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 Przy takich objawach albo Grunt" trochę w prawo , albo Czułość" trochę w lewo a czasem jedno i drugie :). Pokombinuj , a nie tylko trzymaj się sztywno instrukcji i zaleceń , przecież to Twój wykrywacz i tylko od Ciebie zależy jakie z nim będziesz miał efekty poszukiwań.Ogólnie dla Rutusów" ,im bardziej sucho tym lepiej złapać odpowiednią i efektywną stabilność" poszukiwań.Hasan1: nie zakaładaj nowych tematów , jeżeli wątek możesz kontynuować w starszym. :) Mam nadzieję , że wiesz co mam na myśli.pzdr.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 10:54 12-04-2006
luger Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 Może to kamienie magnetyczne. Jeśli sygnały są na dynamiku a na statyku ich nie ma to tak może być. Mam takie jedno miejsca na morenie przy polodowcowym jeziorze gdzie są tysiące kamieni dających sygnały.Pozdrawiam L.
kopijnik2 Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 to się nazywa stopień mineralizacji gruntu ysiące kamieni dających sygnały" - raczej nieodpowiednie dostrojenie do gruntuALE MAM inny wykrywacz...
luger Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 Inny wykrywacz też mam. I jest dokładnie to samo. Tylko w tym drugim mogę włączyć hot rock reject kosztem zasięgu.Pozdrawiam L.
beaviso Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 Dokładnie jak napisał Martin - gruntem w prawo, jeśli nie pomaga to zmniejszać czułość. Jeśli zmniejszenie czułości pomoże, to z powrotem dawaj grunt w lewo do momentu aż znów utraci stabilność.Ostatnio tak miałem (w RF+) - grunt na 10 nie pomagał, wystarczyło zdjąć czułości do 7-8 (przy gruncie 5-6).
luger Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 Ja to wszystko wiem i nie mam problemu z dostrojeniem do gruntu w normalnych warunkach. Ale w tym jednym miejscu na morenie polodowcowej nie da się tego zrobic - dosłownie są tam tysiace kamieni magnetycznych i nie widać ich tylko w trybie statycznym.Pozdrawiam L.
dareQ Napisano 13 Kwiecień 2006 Napisano 13 Kwiecień 2006 mam Ultrę 2 i też parę razy się nadziałem" :) Na dynamice był sygnał a na statyce all metal brak sygnału. Okazywało się że to kamień albo szlaka" z pieca...
KudłatyHD Napisano 13 Kwiecień 2006 Napisano 13 Kwiecień 2006 Te kamienie sa denerwujące, ale na wyświetlaczu odrazu pokazuje że to ostatni zakres dla kamieni, i nawet tego nie kopie tylko idę dalej.
Winchester Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Ja wczoraj w lesie dostawałem białej gorączki gdyż miałem w trzech różnych miejscach ładne sygnały a kopałem i jakoś nic tam nie było wkoncu sie wkurzyłem i każde ziarnko piasku przeszukałem i co sie okazało ze mocny sygnał miałem na jakąś kulke z metalu kolorowego o średnicy ok 2 mm heh byłem w szoku ! już sam nie wiem jakie sygnały mam kopac ! Solaris jest chyba za czuły ( oczywiście żartuje ) ale nie chce już żadnej kulki wyciągac.
Hasan1 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 Dzięki za rady. Już jest o wiele lepiej , drastyczne zmiany . Okazało się że powstał mały problemik natury technicznej. Nawet nieśmiertelnik mi się trfił!!!! Pozdrowienia dla Pana Arkadiusza Rutyny , solidna firma.
rg428 Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 sprubuj na polach pierw polatac to bedziesz wiedzial jak i cio kopiesz ja nawet instrukci nie czytalem w terenie się nauczyłem jak chodzic z solarisempozdrowienia
rg428 Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 sprzet jest super mam go 1 miesiąc i 23 medale trafiłem i kilkadziesiąt monet a o guziorach nie wspomne
dygacHQ Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 rg428 - tak samo jest u mnie - sprzęt rewelka PS śrut myśliwski też miałem przyjemnść w piasku wygrzebywać - ahhhhh ale trzeba z tym żyć ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.