TATA-poz Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 Witam,Panowie coś wyszło z ziemi ale nie wyglądało zbyt bezpiecznie...prosze o pomoc w identyfikacji.pozdro
elektrit1 Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 Pierwsze i drugie wygląda jak siłownik hydrauliczny,amotryzator,albo smarownica..
kubas Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 Drogi kolego elektrit1 to raczej na pewno nie jest to co ty piszesz jeśli chodzi Ci oczywiście o przedmiot z mojego zdjęcia.Ta rura kiedyś miała lotki stabilizujące które niestety sie rozpadły a w środku posiada kratki które kiedyś mocowały materiał napędowy tego pocisku.
elektrit1 Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 Ale podobne :)http://www.allegro.pl/item95980944_silownik_hydrauliczny_2metry_nowy.htmlzwłaszcza ta kula z przoduhttp://www.allegro.pl/item95666597_silownik_do_przyczepy_8t_okazja_.html
kubas Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 To przekrój przez cały pocisk a część którą ja posiadam oznaczona jest jako e"
kubas Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 Sorry pomyłka nie jako e" lecz jako d" a tu cały pocisk. Pozdrawiam elektrit:)
TATA-poz Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 dzięki kubas - wygląda moim zdaniem tak samo,pytanie czy w środku wg. przekroju powinny być jakieś materiały wybuchowe ..Czy ktoś ma pomysł co to za fanty na pozostałych zdjęciach ?
kubas Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 Sprawdź czy w dyszy jest coś z kablami. To powinno powodować zapłon jeśli tego nie ma to jest prawdopodobieństwo że jest to puste. A jeśli się nie myle to materiałem napędowym tego pocisku był proch w laskach na długość tej rury ale pewien nie jestem bo moja pusta była:)
TATA-poz Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 Witam,Panowie coś wyszło z ziemi ale nie wyglądało zbyt bezpiecznie...prosze o pomoc w identyfikacji.pozdro
acer Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 pierwsze podobne do granatu od garłacza - nakładanego na karabiny Mausera.
TATA-poz Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 fant został w lesie ( dobrze schowany :) )podsyłam jeszcze jedną fotkę.jeszcze raz dzięki kubaspozdro
Pytanie
TATA-poz
Witam,
Panowie coś wyszło z ziemi ale nie wyglądało zbyt bezpiecznie...
prosze o pomoc w identyfikacji.
pozdro
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.