ubenfurer Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 1 wypady i same duperele,trochę mosiądzu.2 wypad na moją miejscówkę ja trafiłem ic" sensownego a kumpel którego zabrałem na kompanko w jednym miejscu I wojenny niemiecki pas z piękną klamrą i komplet oporządzenia piechura na nim , oprócz saperki.Jak prześle mi zdjęcie to wrzuce fotke na forum.Pozazdrościć tylko tyle powiem.
pik78 Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 calosc wykopanego pruskiego wyposazenia ( nieocyzszczona ) -ramka saperki ,pas zklamrą ,ladownica ,bagnet ,manierka ,kubek itp...
pik78 Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 oraz manierka ,wszystko na tym etapie jest nieczyszczone !Ale znalazca juz czysci i konserwuje skore ! Wkrotce zatem beda swieze zdjecia juz bez piachu :)No Łomżyk troche cie wyręczyłem ,z tymi fotkami ;)
ubenfurer Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 Dzięki pik , ale widze że byłeś tak podekscytowany że nie zwracałeś uwagi na błędy ortograficzne :) hehe.Ten to ma zawsze farta.Gdzie go nie zabiore to mi sprzed nosa coś wyciągnie:)A potem tylko stękam w ciszy z zazdrości:)
Frozzer Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 znalezisko przednie, dotychczas tylko jednen taki zestaw znalazlemjakos nie moge sie dopatrzec bagnetu ?
pik78 Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 Frozzer,mowisz masz ! Żebym był specjalnie tym podekscytowany to nie powiem ,panie kolego z Łomzy ...Ekscytuja mnie trochę inne rzeczy ! A z tego wszystkiego najbardziej ciekawi mnie zawartosc ładownicy ;)Ciekawe jak to bedzie wyglądać bez piasku ...pzdr pik
pik78 Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 i kolejny bagnecik mauserowski ,tym razem z rejonu Zambrowa ,w łapach szczesliwego znalazcy ,mojego Kolegi M.D. ! Chyba 1 kompletny bagnecik w karjerze ...
Frozzer Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 to nie resztki drewna a okladki z bakielitu
ubenfurer Napisano 10 Kwiecień 2006 Autor Napisano 10 Kwiecień 2006 hehe , pomylił się zwykłe przejęzyczenie ale wybaczamy:)
ubenfurer Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 Nie mam pojęcia co zo za trąbka z lewej:) i zapalnik czyżby niemiecki?? od czego?? H.Z 05. Sp.14.
ubenfurer Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 No ten pan chyba nie miał szczęścia
ubenfurer Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 Wielka szkoda ,chyba wpadł w niepowołane ręce :)
ubenfurer Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 No i coś takiego .Wbity wył w puszke po konserwie:)
ubenfurer Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 2 wypadzik w tym sezonie ,zapowida się całkiem całkiem.
ubenfurer Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 NO dzięki wielkie Fiodor.Ale i tak nie trafie takiej ziemianki jak ci się udało trafić ,bo jakoś nie moge nadal w to uwierzyć :) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.