jotes Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 A, prawie zapomniałem. Ta tankietka ma jeszcze co najmniej jedną interesującą modyfikację ;)
jotes Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Z pewnością istnieje uzasadnienie takich modyfikacji.Wskazówka znajduje się nawet na tym samym zdjęciu ;)Kto wyjaśni?
omi30 Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 nie na tej płycie przymocowany jest uchwyt do km :)
jotes Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Zgadza się. Ale dlaczego? (Uzasadnienie istnieje jak najbardziej :D )
omi30 Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 jedyne co mi przyszło na mysl to ze mozna zamocowac belke na boczyn pancerzu tak jak do dzisiaj sie to robi w BWP tyle ze z tyłu
jotes Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 Nie.To jest tankietka z plutonu drezyn (i stąd prawdopodobnie również FT-17 w tle). Uchwyt do strzelania plot przesunięto, bo na jego miejscu jest mocowanie anteny radiostacji (jeden zaczep na pancerzu bocznym, a drugi poniżej, na błotniku - oba słabo widoczne na tym zdjęciu).Nie wiem jeszcze dlaczego przeniesiono koło na błotnik.Tak czy siak obie modyfikacje pojawiają się na wszystkich zdjęciach TKS-ów należących do pociągów (pomijam zdjęcia prototypów drezyn). Dochodzi do nich jeszcze pudło na lewym błotniku (akumulator?), tutaj oczywiście niewidoczne.
CIECHU Napisano 20 Grudzień 2006 Napisano 20 Grudzień 2006 wie ktoś coś może o numerach fabrycznych tankietek tk-3 lub tks
PUMA1 Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 Czy to mozliwe ze znalazł się oryginał w anglii
PUMA1 Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 http://poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=236
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.