Skocz do zawartości

Pantera

Gość fish

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktoś wie co się teraz dzieje z tą wieżą Pantery ze Szczecina?
Napisano
jest złozona na terenie składnicy PKPw Szczecinie- więcej szczegółów masz w bieżącym numerze Odkrywcy .
Napisano
Nic nowego.
To co jest w Odkrywcy to informacje, które znalazłem w internecie 2 tygodnie temu.
Mnie interesuje co się z nią póżniej stanie.
  • 2 years later...
Napisano
czesc..
jak chcesz to dawaj te fotki a ja je pozmniejszam od reki..

jesli jest ich duzo to to co sie nie zmiesci wal na bartes@orunia.multicon.pl
cya
Napisano
jestem pracownikiem PKP i oglądałem ją zaraz po wydobyciu.Co ciekawe na wieży była jeszcze orginalna minia oraz resztki farby maskującej(śladowe).Ciesz mnie widok tego cacka w tak dobrym stanie.

pozdrowienia
Napisano
wieża jest własnością Muzeum Narodowego w Szczecinie, ze względu na trudności lokalowe (brak możliwości ekspozycji)pozostanie w depozycie tam gdzie się teraz znajduje
Napisano
Tam gdzie sie znajduje hmmm ekspozycja wiezy od tanka to chyba nie jest wielkie wyzwanie nawet pantery... nasuwa mi sie pytanie czy ona jest jeszcze w Polsce? Jesli tak to kiedy nastapi wymarzona ekspozycja.... nie bierzcie tego do siebie ale szkoda byloby to stracic JEST PIEKNA :)
Napisano
jest na 100% w Polsce. każdy może podziwiać jej wdzięki, znajduje się na terenie batalionu remontowego w Czarnem, zaraz przy bramie, pod czujnym okiem oficera dyżurnego. :-)
  • 1 year later...
Napisano
Problem polega na tym że znalazłem go bez podpisu i informacji kto jest autorem na czeskiej stronce.Dlatego pisałem o necie.Dzięki za uzupełnienie informacji.:-)
pozdrawiam
kruszyna
Napisano
To nie gafa, po prostu znam ten rysunek, widzialem jak powstawal, stad moj dopisek. Poza tym styl Roberta Jurgi jest charakterystyczny. Wiem, ze czasami nie jest mu milo, kiedy cos sie dodaje a nie pisze skad. A tak, jest wszystko okej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie