Skocz do zawartości

Noc w bunkrze - zimowych wspomnień czar :)

mr2z

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W lutym nasza grupa wybrała się do podwrocławskich Pisarzowic, gdzie ciągnęła się Oderstellung. Naszym zamysłem było obsadzenie jednego z kilku znajdujących się tam bunkrów i spędzenie w nim nocy :) Temperatura spadła do minus 20 stopni, jednak pomysł wypalił :) Poniżej prezentujemy dwie galerie... Mimo wszystko cieszę się, że z takimi śniegami można się już pożegnać na dłuższy czas :)

http://www.festungbreslau.wroclaw.pl/pisarzowice_2006_1.htm
http://www.festungbreslau.wroclaw.pl/pisarzowice_2006_2.htm

Michał
GRH Festung Breslau

PS. Dzięki tej imprezie dowiedziałem się, jak bardzo ważna jest odpowiednia impregnacja skórzanych podeszw butów - to tak ku przestrodze :)
Napisano
Ciekawy pomysł, fajne fotki, doprawdy gratulacje!
Gdyby jeszcze żołnierze nie byli tacy czyści", twarze, dłonie powinny być umorusane, najlepiej się sprawdza węgiel drzewny. Po takiej nocy śmiało możecie sobie przyznać Winerschlacht im Osten".
Steiner AA7
Napisano
Gratuluje super pomysłu. Wasza galeria zdjęć też jest bardzo ładna i ciekawe ogląda się ją a dodatkowo dowiedziałem się ze istniały chromowane MG-ty :)
Napisano
Leowawa,jeśli posiadasz oksydowaną to chętnie przyjmiemy ją na nasz stan,oczywiście jeśli jest to całkokite deko.Bo nasze takie jest i nie jest ono jescze w pełni dopracowane.Ale z czasem...
Trzeba tylko troszkę czasu którego niestety nam brak.
Ale dzięki za słowa uznania dla Ciebie i steiner-a7.
Jeśli zaś chodzi o czystość twarzy i dłoni w naszych szeregach to mieliśmy chwilkę przerwy między kolejnymi atakami masy rosjan i trochę się ogarneliśmy.
O chigienę osobistą również trzeba dbać,nawet na froncie:):):).
Pozdrawiam.
pawel_breslau
GRH Festung Breslau
Napisano
O higienę osobistą również trzeba dbać,nawet na froncie:):):)"

Jak to było? Ein Laus - der Tod! :)

Dzięki za słowa uznania :) A emgieta jest już przyczerniona" - na omawianą tutaj akcję poszła prosto z mojego warsztatu :)
Napisano
Szanowny Pawle z Twierdzy Braslau. Z wielka przyjemnością oddałbym wam moja MG-te, bo cel jest szczytny i szlachetny, ale wspieram razem z nią moich kolegów z AA7 a po za tym szybciej bym wam moja nerkę oddał niż moją kochaną mgietkę:)
Możecie ja oksydować na zimno lub gorąco i zapewniam ze nie jest to trudna sprawa i można to zrobić w 2-3 godziny. Co do brudzenia twarzy to bardzo polecam , bo później na czarno białych zdjęciach wychodzi to naprawdę realistycznie. .
Napisano
Dięki serdeczne za wskazówki.
Postaramy sie następnym razem do nich dostosować:).
A nerkę też z chęcią przyjmiemy,hehe (podobno dobrze stoi na czarnym rynku:)).
A tak serio to wypad był bardzo spontaniczny i braliśmy co było pod ręką gdyż do ostatnich dni nie wiedzieliśmy gdzie jeszcze wylądujemy.
Skoro wspomagasz swoją MG-tką AA7 to zapewne kiedyś spotkają się te dwa maleństwa obok siebie i będą się wspomagać:):):).
Pozdrawiam i życzę wszystkiego co najleprze.
Paweł
Napisano
Czesc koledzy z Festung Breslau!Kurde no musze przyznac ,ze jestem pod wrazeniem!!!Rozwijacie sie i to we wlasciwym kierunku!... az milo popatrzec na te fotki.:) Gratuluje i pozdrawiam Was chlopaki!Powodzenia
Albert
3 Bastion Grolman
Napisano
Witaj Albert.
Tak, rozwijamy się i mamy zamiar jeszcze bardziej:):):).
Muszę przyznać że ta zabawa zaczyna coraz bardziej wciągać i to nie tylko nas ale i naszych znajomych i rodziny:), którzy twierdzą że lepiej jest wydawać jakiś kawałek grosza na tekie zdety" niż wieczór spędzić przy piwku pod sklepem:):):).
I to mi się podoba:):):).
Pozdrawiam 3 Bastion Grolman i inne GRH.
Paweł
GRH Festung Breslau
  • 2 weeks later...
Napisano
wyglądacie, jak byście miesiac czasu na sybirze spedzili, na nastepny wyjazd proponuje kufaje z lamy, wiecej pozorow niz temperatury na termometrze
Napisano
Drogi Maciejsz niestety nie jesteśmy tacy twardzi jak ty ( pewnie byś był w kompielówkach). Ja staram sie nie robić z siebie idioty i jak jest -11C to miękne jak ciepła klucha bo sie boję zimna i ubieram adekwatnie do warunków atmoswerycznych.Myślałem że nie ma już ptrawdziwych twradzieli na świecie( faktycznie pomyślimy o futrach lamy) My ciepłe kluchy z Festung Breslau
Napisano
Maciejsz,gratuluję zabłyśnięcia na forum odkrywcy.Nic dodać, nic ująć.
Zamiast krytykować,sam wybrałbyś się na taki biwaczek a przypuszczam że wtedy zmieniłbyś zdanie.
Oczywiście na krytykę jesteśmy zawsze otwarci lecz jeśli ktoś mi zażuca że nie było tyle stopni co było,to uważam takiego kogoś, za człowieka z którym nie warto rozmawiać.
Pozdrawiam.
Paweł
GRH FB
Napisano
Zarzuca - zamiast zażuca.
To pewno przez tą temperarurę. Mróz miażdży komórki!!!
Luzik, jesteś spoko Gość :)Kiedyś jeszcze obciągniemy razem gwinta - jak powiedział Wałęsa do Kwasa.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie