MARTI_30 Napisano 6 Kwiecień 2006 Autor Napisano 6 Kwiecień 2006 Wszystkich witam i grzecznie pytam.Chce kupic wykrywke dobra do drobnicy na tzw. metale kolorowe.Interesowałem sie Garrettm ACE 250 który-jak wiekszosc tu piszacych twierdzi-jest bardzo dobry na drobnice, za tą cenę.Moim zdaniem ma on bardzo mały zasieg,i głębiej zalegajace fanty bede omijał!Wiec zastanawiam sie nad kupnem GARRETTA SCORPION Gold Stingera.I moje pytanko.Czy warto wydac sporo wiecej kasy na Stingera, czy zagwarantuje mi on duzo wieksza skutecznosc od ACE 250?!Jaki ma zasieg?? i czy poczatkujacy da sobie rade z jego usawieniem?!Moze jeszcze cos innego polecacie w cenie do ok. 2tys. cos dobrego na kolor z wiekszym zasiegiem od ACE 250!Dziekuje za odpowiedzi!
Kowal7 Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 To zależy czy szukasz sprzętu nowego, czy też może być używany...,w używanych do 2tys wybór jest naprawdę spory...Ja równierz rozważam zakup nowego sprzętu i zastanawiam się nad Prizmem, ale nie jestem jeszcze pewny, a wiadomo...kase utopić to zadna sztuka...
hektor111 Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 zajrzyj na forum Proscana zdaje sie ze był tam wątek na temat gold stingerapozdro hektor
wicja1 Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Firma GARRETT w swoich folderach obrazuje zasięgi wykrywaczy takimi kreseczkami pod cewką danego modelu.GTI ma takich kreseczek 5,a Gold 2 lub 2,5.To już coś mówi.Jest to wykrywacz do poszukiwania złota.Ma funkcję statyczną i TR".Fajne przy militariach.Na drobnicę zbędne.Za 2000 to z nowych faktycznie można kupić Tesoro.Z używek.......co dusza zapragnie....:)Pozdrawiam,wicja1.
VanWorden Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Witam!Odradzam. To wykrywacz zaprojektowany do poszukiwania samorodków złota i zbyt bardzo lubi żelazo.. Nawet wspomniany Ace, jest lepszym wyborem do typowych poszukiwań. Za tę kasę wybór wykrywaczy jest spory.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.