Skocz do zawartości

Kolekcje klamer vol.I

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wole klamry czyste, nie koniecznie do dzikiego blasku ale jednak, i generalnie tak jak nie uwazam ze klamra MUSI byc wypolerowana zeby była ładna tak wole zeby była czysta, różnimy sie widac w opinii i podejsciu do sprawy ale nie ma sensu prawic sobie złosliwych uwag, ja np jestem pełen podziwu dla tych którzy wyjmuja z ziemi ladne klamerki ale osobiscie wole stany bliskie mintowemu, i ani moja racja i kolekcja nie jest nadrzędna ani tej drugiej strony ; o

Daro - Sven to twórca i własciciel znakomitej witryny

www.das-koppelschloss.de

• Odpowiedzi 370
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Bergfuhrer -znam tą stronę trzeba przyznać żę często na niej bywam -Adr -a ty nie grzej sie -jest właściciel wątku -to nich go przedłuż-takie tu zbójeckie prawo -napisz do niego malia -i zapytaj o pozwolenie -pozdro

Cis napisz coś więcej na ten temat na priv jeśli to nie problem, mam zamiar starać sie o zwrot siana w opisie kolo zapewniał 100% oryginał i dawał na to gwarancje więc myśle ze nie będzie problemu ze zwrotem.

I jeszcze licz się z tym że taki koleś na alledrogo ma kolegów –którzy podbijają ceny –nierzadko dobrze zrobiona kopia z chodzi za sumę większą niż oryginał hehehehe kiedyś wycofałem się w ostatniej chwili z aukcji suma był coś ok. 400 zeta i przegrałem – przestałem po prostu licytować –wyobraź sobie że później gostek odezwał się do mnie na priva –proponując ją za tą cenę do której licytowałem i niechcący się przyznał że jego kolego przedobrzył ze mną hehehehhe -oczywiście odmówiłem mu i nabyłem inną –tamta klamra była jeszcze ze 3 razy na aukcji i zeszła za połowę ceny –chytry traci dwa razy heheheh –no ale takie to tam są praktyki na alledrogo - pozdro

Tak Huk pamiętam, ale zasugerowałem się tym zapewnieniem o oryginalności. No nic postaram się odzyskać kase zobaczymy jak to będzie napewno dam znać tylko czekam na wiadomość od Cisa żegy wiedzieć co jest z tymi klamrami nie tak i pisze do kolesia. Pozdro.

Daro przede wszystkim trzeba zwracać uwagę na jakość zdjęcia, elementy klamer tj- zaczepy, ramki, rodzaj materiału używanego do lutowania. W przypadku klamerek strychowych czy "piknie świecących zalecałbym podwójna ostrożność. Najlepiej kupuj wykopy, co do których nie ma wątpliwości, zawsze później będziesz miał punkt odniesienia. Oczywiście doświadczenia nie nabywa sie od razu, ale zawsze to coś".
A pisałem wyżej.........

Co do zwrotu kasy, możesz liczyć tylko na dobra wolę sprzedawcy, w przypadku antyku zwłaszcza tak skrajnie ukierunkowanego udowodnienie czegoś jest praktycznie niemożliwe, zresztą kto miałby to rozsądzać, jakiś ekspert d/s carskich blach z zarządu allegro czy sądu ?

pozdr.

1.Leibstandarte - nie przesadzajmy już, mając kasę KAŻDY może mieć takie klamry, natomiast osobiście wykopać, wiedzieć kto wtedy kiedy z kim walczył, ilu tam zginęło po której stronie, większość z imienia i nazwiska, po co walczyli, czy im się udało, w jakich warunkach, to już inna bajka, nie każdego to spotka. Osobiście bardziej cieszyłbym się z trafionej np. na Pustkach najbardziej chamskiej klamry niż z kupnej Saksonii (co nie znaczy, że bym się z Saksonii nie cieszył ;).
Klamry masz super, każdy zbiera stany jakie lubi albo na jakie go stać, ale Twoja ostatnia wypowiedź była tak samo nie na miejscu jak Twój nick - większość użytkowników tego forum trafia właśnie na takie lub podobne stany, dlatego to forum Odkrywcy" a nie Kolekcjonera".
pozdro

Pozwolę sobie zauwazyć, że to huk zaczął pyskówkę swoimi przygłupimi tekstami typu iszczenie eksponatów" czy abijanie na pal". Kolega pokazał swoje ładne klamry, a on rzucił się do niego z zajadłą pianą zazdrośnika.

Pretensje może mieć tylko i wyłącznie do siebie.

Tak zazdrość mnie zżera heheheh !!! chłopie albo jesteś że tak delikatnie ujmę –gołowąsem ehehhe- albo kimś kto sobie nie zdaje sprawy o co tu chodzi albo po prostu uwierzyłeś w pewne bajery które krążą do dzisiaj jako stereotypy .Lubisz błyskotki to ok. jesteś ebayowcem to też dobrze !Powinieneś założyć wątek kupione na ebayu, -a tam kopi oj kopi heheheh wcale bym się nie zdziwił jak by ta ostania twoja też była kopią – no ale tam przecież w magazynach leżą do dzisiaj mimo dwóch wojen i problemów z produkcją i dwóch okupacji –po prostu ktoś co tydzień odnajduje magazyn z pierwszej lub drugiej wojny i wyciąga stany produkcyjne heheheh – pamiętam bajki jak mi babcia opowiadała i nawet w nie wierzyłem !!! Gdybym chciał wypolerować moją klamrę na szlifierce –tak -na szlifierce to robisz tylko kamień zastępujesz materiałem – to moja wyglądała by podobnie –ale po co ? przecież muszę ci czegoś zazdrościć heheheh a ty musisz się trochę pobrechtać hehehe nie chcę cię tego pozbawić !.MK nie ma co już tego specjalistę do ebaya pouczać bo jak tutaj ktoś wyżej napisał że uważają tylko tych odkrywców którzy wykopują klamry w super stanie !!! k….. ale jaja –ludzie to nie to forum !!! A ci co nie mają kasy na kopie wypolerowane na ebayu lub ci którzy kupują w gorszym stanie to pseudo kolekcjonerzy !! zabijani śmiechem przez gostków o faszystowskich nikach !Jeszcze raz pozdrawiam mimo wszystko chłopczyku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie