Skocz do zawartości

Rajszewo ponownie....

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
no mozliwe tylko takich fragmetow jest tam naprawde sporo po calym lesie i jest to duze jak na fragmet od zelazka i ma jakies numery...a podsatwka raczej by nie miala???
Napisano
Czy te blaszki są napewno od harmonijki czy akordeonu ? Trafiam je bardzo czesto na polach . Czy to ja mam to szczescie. Czy muzykowanie było tak mocno rozpowszechnione ? A może blaszki nie służyły celom muzycznym ?
Napisano
Witam !!

Dzisiaj wyskoczyliśmy tam z Kurtem. Efekty to u mnie kilka monetek, pieczątka z ornamentem i ładna, duża, przedwojenna odznaka strażnika łowieckiego.

Pozdro !
Napisano
I to chyba by było na tyle z poszukiwan w Rajszewie,czas zmienic miejscówke przeszukane juz i tłoczno sie robi;).ale miejsce było naprawde ciekawe.
Napisano
Dziękuje Panu Panie Doktorze! ( serial Daleko od noszy" też mnie rozwala na atomy ;-)
niemniej jednak mam pytanie odnośnie identyfikacji tej odznaki - wrzuce post na ID.

pozdro !
Napisano
Witam dzisiejsze znaleziska 1 kopiejka 1903,2 fenigi 1940 G Niemcy - III Rzesza,guzik z 1824 taki jak to tylko w owiele lepszym stanie http://www.odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum16/b_cb7_0_0.jpg i Polski guzik z orłem w koroni
  • 10 months later...
Napisano

Witam !

Minął rok, a na rajszewskich polach dalej fanciki wychodzą. Dzisiaj poza wszechobecnymi łuskami trafiły się perełki :

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie