Skocz do zawartości
  • 0

co mozecie mi powiedziec o tych guzikach?????

KURT2005

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie siedzę w guzikach :-)
Te na dole z aluminiowymi środkami to chyba powojenne (PRL) pozostałe wcześniejsza mieszanina...poszukaj we wcześniejszych tematach, napewno znajdziesz takie albo podobne :-)
Napisano
Guziki wz. 1952 były wytwarzane: jednowarstwowo z mosiądzu, dwuwarstwowe, ze sprasowanych warstw mosiądzu i cynku, lub stali mosiądzowanej i cynku.
Mój guzik wz. 1952 znalazłem w szopie na wsi, leżał na belce uchem do góry, w miejscu gdzie dotykał belki zachowana została srebrzysto błyszcząca plamka cynku z wyraźnym rysunkiem fragmentu orzełka, reszta powierzchni utleniła się na szaro.
Napisano
Jakies oznaczenia maja ale wyglada to jak podwracane cyferki i literki.Na jednym jest wyrazne 46 przy uszku z tyłu na nastepnym 1 w druga strone odkrecona i 8
Napisano
dziwi mnie to skoro kazdy jest inny i z innego rocznika a wykopałem wszystke na obszarze około 10metrów kwadratowych w lesie to skad sie wzieły.a jeszcze jedno do czego uzywano tych bez orzełków z 4 otworami,przy czym one były?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie