raf003 Posted April 2, 2006 Author Posted April 2, 2006 Mam pytanie odnośnie odznaczenia.Czy jest ono oryginałem ? Znalezione zostało podobno podczas rozbiórki starego budynku , jednak jego stan jest bardzo dobry . Z góry dzięki za odpowiedzi.
berdan Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 a co z krzyżami wykonanymi dla MW?Z tego co wiem nie mają żelaznego środka tylko mosięzny?Raczej nie będzie przyciągany przez magnes a jest na 100% oryginalny...
raf003 Posted April 2, 2006 Author Posted April 2, 2006 Mam pytanie odnośnie odznaczenia.Czy jest ono oryginałem ? Znalezione zostało podobno podczas rozbiórki starego budynku , jednak jego stan jest bardzo dobry . Z góry dzięki za odpowiedzi.
raf003 Posted April 2, 2006 Author Posted April 2, 2006 Sygnatura na uszku bardzo niewyraźna - coś jak R.K.W.
Saper.17 Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 WitamWydaje mi sie ze tak, ale najlatwiejszy sposob jesli ty go posiadasz i chcesz sprawdzic czy to orginal to wez go i zobacz czy minimalnie rusza mu sie srodek, chodzi o to ze orrginalne krzyze II klasy czy to z I czy II wojny sa wykonane z trzech czesci ramka jest osobno sklejana z dwoch czesci i srodek jest osobno, jesli to orginal to srodek niemoze byc polaczony z ramka, przyjzyj sie uwaznie.PozdrawiamAdam
raf003 Posted April 3, 2006 Author Posted April 3, 2006 Rzeczywiście , środek jest magnetyczny . Dzięki za wszystkie odpowiedzi.raf003
raf003 Posted April 2, 2006 Author Posted April 2, 2006 W takim razie oryginał . Dzięki za szybką odpowiedź.raf003
Raned Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Na podst. porównania ze znalezionym przeze mnie identycznym krzyżem mogę stwierdzić, że krzyż jest najprawdopodobniej oryginalny. Ciekawe, że ten z Allegro zachował się w takim ładnym stanie.
kot05 Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 mozez tez wziasc magnez i sprawdzic czy ten czarny srodek jest magnetyczny. Jezeli srodek sie rusza i jest magnetyczny to orginal...
Question
raf003
Mam pytanie odnośnie odznaczenia.Czy jest ono oryginałem ? Znalezione zostało podobno podczas rozbiórki starego budynku , jednak jego stan jest bardzo dobry . Z góry dzięki za odpowiedzi.
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.