raf003 Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 Mam pytanie odnośnie odznaczenia.Czy jest ono oryginałem ? Znalezione zostało podobno podczas rozbiórki starego budynku , jednak jego stan jest bardzo dobry . Z góry dzięki za odpowiedzi.
berdan Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 a co z krzyżami wykonanymi dla MW?Z tego co wiem nie mają żelaznego środka tylko mosięzny?Raczej nie będzie przyciągany przez magnes a jest na 100% oryginalny...
raf003 Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 Mam pytanie odnośnie odznaczenia.Czy jest ono oryginałem ? Znalezione zostało podobno podczas rozbiórki starego budynku , jednak jego stan jest bardzo dobry . Z góry dzięki za odpowiedzi.
raf003 Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 Sygnatura na uszku bardzo niewyraźna - coś jak R.K.W.
Saper.17 Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 WitamWydaje mi sie ze tak, ale najlatwiejszy sposob jesli ty go posiadasz i chcesz sprawdzic czy to orginal to wez go i zobacz czy minimalnie rusza mu sie srodek, chodzi o to ze orrginalne krzyze II klasy czy to z I czy II wojny sa wykonane z trzech czesci ramka jest osobno sklejana z dwoch czesci i srodek jest osobno, jesli to orginal to srodek niemoze byc polaczony z ramka, przyjzyj sie uwaznie.PozdrawiamAdam
raf003 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Napisano 3 Kwiecień 2006 Rzeczywiście , środek jest magnetyczny . Dzięki za wszystkie odpowiedzi.raf003
raf003 Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 W takim razie oryginał . Dzięki za szybką odpowiedź.raf003
Raned Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Na podst. porównania ze znalezionym przeze mnie identycznym krzyżem mogę stwierdzić, że krzyż jest najprawdopodobniej oryginalny. Ciekawe, że ten z Allegro zachował się w takim ładnym stanie.
kot05 Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 mozez tez wziasc magnez i sprawdzic czy ten czarny srodek jest magnetyczny. Jezeli srodek sie rusza i jest magnetyczny to orginal...
Pytanie
raf003
Mam pytanie odnośnie odznaczenia.Czy jest ono oryginałem ? Znalezione zostało podobno podczas rozbiórki starego budynku , jednak jego stan jest bardzo dobry . Z góry dzięki za odpowiedzi.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.