R23 Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Kolego rubin po przeczytaniu twego posta,ciarki mi przeszły po plecach.Nie wiem czy kolegom spodoba się to co piszesz{bo mam już dużo miejscówek na monety a jedna jest obok cmentarza}Takiej reklamy środowiska to ja nie popieram.pozd.R23
rubin Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 daje poprawke tego co napisałem.Moja miejscówka znajduje sie za ogrodzeniem cmetarza w miejscu gdzie kiedys stał dworek.po nim zostały tylko sladowe czesci ruin.terenem do poszukiwan byłoby pole a właściwie nieużytek okolo 1h przylegajace do byłego dworku czyli nie na cmętarzu.Na nim samym to tylko szaleniec by kopał:)
matrix14xxx Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 WitamJa używam rutusa ultra 2 i jestem z niego bardzo zadowolony.W ciagu roku conajmniej potrojnie mi sie za niego zwrocilo (np. kwartniki z 13 w). Czasami wykrywa 2 zł z 20 cm a czasami z 0,5m to zalezy od gruntu.Dla początkujących gorąco polecam.Pozdrawiam.
rubin Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 rutus tylko dla początkujących?wydawalo mi sie ze to jest lepszy sprzet przymruzajac nieco oko na jego czasmi mylną dyskryminacje.Więcej jest zalet z tego co wiem niz wad.Jeżeli ktos zawiódł sie na nim to prosze o opis dlaczego.pozdrawiam
Luke Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 2 zł na 50 cm? To chyba lekka przesada. Chyba cały worek :)))
fakker Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Napisano 7 Styczeń 2007 ponoć nowy rutus ma pojawić sie na wiosnę ale co i jak tego raczej dowiedzieć sie trudno.Ciekawe czy będzie to cos wyżej od ultry i solarisa? to wie tylko producent ale jakoś milczy...:-) pozdro fakker
Janos Napisano 13 Styczeń 2007 Napisano 13 Styczeń 2007 będzie podobno wyżej od ultry, a niżej od solarisa....cena około 1000 zł. Dyskryminacja jego ma powalać najlepsze wykrywki.
R23 Napisano 13 Styczeń 2007 Napisano 13 Styczeń 2007 Wczoraj dzwoniłem do producenta,cena ma być jak za solarisa.Zmienić ma się obudowa .pozdro.
ładziak111 Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 Janos zastanawia mnie co masz na myśli pisząc że jego zasięg ma powalać najlepsze wykrywki . należy pamiętać ze cena idzie w dół. ... szanujący się producent wystawia jeden model na min. 1 rok . Przy rutusach jest nowy średnio co kwartał / przynajmniej już słychać / . Facet dochodzi przy każdym modelu do czegoś nowego " podczas gdy wiądący producenci wykrywaczy na świecie już dawno do tego doszli . No ale coż aby sobie ktoś po zakupie w brodę nie plół " pozdrawiam i czekamy na model zima 2007
DarekD Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 Pisał o dyskryminacji nie zasiegu.Też słyszałem ze cena niżej Soalrisa a wyżej Ultry2.PozdrawiamDarek
Janos Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Łodziak 111 pisałem o dyskryminacji, nie o zasięgu, odpowiednie filtry będą robiły dobrą robotę w tej wykrywce, jak dla mnie to sprzęty z tej stajni" są i tak najlepsze wśród polskich producentów i zdania nie zmienię. Nic tylko czekać do wiosny...zresztą wielu producentów zachodnich, jak piszesz wiodących" w ładnej kolorowej oprawie sprzedaje średnie wykrywki, ale tam cena powala, tutaj nie. Do kwoty 1300 zł. z pewnością nic zachodniego bym nie kupił z takimi możliwościami jak Rutusy, chyba,że okazyjnie używkę dobrze wyśmiganą...Piszesz facet dochodzi do czegoś nowego...", ale dochodzi, jest wynik, jest zasięg, jest niezła dyskruminacja, mi to wystarczy, nie wspomnę o dobrym serwisie. Pozdrawiam
Mati$ Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 A mi jutro ultra 2 przyjdzie i w tedy zobacze jaka ona naprawde jest :)
beaviso Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Co do ceny - zastanawiam się nad wymogami czysto rynkowymi. Dotąd Rutus zawsze miał propozycję dla początkujących z sensowną gotówką" - czyli coś w granicach 800-900 zł (First, Ultra 1 i 2). Tutaj jest silna konkurencja - inne polskie wyroby (mówimy tylko o cenie), a także małe Garrety. I sądzę, że Rutus powinien utrzymać swój podstawowy wykrywacz w cenie do 1000 zł. Skoro wycofał Ultrę, a nie Solarisa, to należy spodziewać się czegoś w cenie bardziej Ultry, a nie Solarisa. Nie widzę powodu aby robić sobie konkurencję dla Solarisa, no chyba że ten także wyjdzie z produkcji. Nie należy zapominać że za kwotę ok. 1500 zł można nabyć już np. Tesoro Cibolę... Dlatego przewiduję, że nowa podstawowa wykrywka Rutusa (skuteczny dynamik) powinna zamknąć się w 1000 zł, ale nie 1300. Obawiam się że klienci z małą gotówką wybiorą inne rozwiązania, a z nieco większą - będą chcieli dołożyć do zagranicznego. Nie można olać tych biedniejszych, bo stanowią znaczny segment rynku. No chyba, że p. Arek liczy na to, że nową wykrywkę kupią Ci, którzy obecnie mają (i cenią) prostego Firsta lub Ultrę i skłaniają się ku czemuś lepszemu, ale bez ekstrawagancji.Podsumowując - dla nowego Rutusa widzę miejsce na rynku w przedziale do 1000 zł, powyżej może być różnie.M.
Janos Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Beaviso całkowicie sie z Toba zgadzam, wymogi rynku są takie, że nie powinna być granica 1000 zł przekroczona, mam nadzieję, że ten sprzęt będzie wart tych pieniędzy...Pożyjemy zobaczymy...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.