acer Napisano 24 Marzec 2006 Autor Napisano 24 Marzec 2006 Mam pytanie dotyczące sygnatur na klamrach/ tak aluminiowych jak i stalowych/. Część klamer była sygnowana, część nie była. Zależało to od wytwórcy czy okresu w którym były wytwarzane klamry.C
danieloff Napisano 24 Marzec 2006 Napisano 24 Marzec 2006 Przykładowe sygnaturki klamer niemieckich, nie tylko Wehrmachtu. Zależały zarówno od wytwórcy, jak i od roku produkcji.
danieloff Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 To akuraj HJ a nie WH, ale jakie piękne sygnowania, pochwale się:-) Firma Assmann & Sohne z Ludenscheid, ges.gesch. RZM 17
acer Napisano 24 Marzec 2006 Autor Napisano 24 Marzec 2006 No fajnie, tylko ja mam niesygnowaną. Raczej oryginał bo dobry wykop, jest jeszcze farba na odwrocie.Czy wyżej rzeczeni wytwórcy mogli wytwarzać klamry bez sygnatur ?
danieloff Napisano 24 Marzec 2006 Napisano 24 Marzec 2006 Oczywiście, że były też niesygnowane. Napiszę Ci coś więcej po weekendzie, bo teraz muszę już spadać, będziecie mieli spokój ode mnie przez 2 dni:-) Darz dół!Daniel
Pytanie
acer
C
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.