Skocz do zawartości

Za całe 5 złoty !

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WITAM PO CYFRACH 1817 BYłE JESZCZE LITERA ,,A'' ale słabo widoczna objechałem tak mniej więcej resztki litery a i troche słabszą 7 pozdro

• Odpowiedzi 148
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
hej sory za te pomyłke mam puche nie po pocisku 20mm tylko 120mm :D apropo puchy po masce p.g to dokładnie była ona na starej konnej maszynie.. trudno powiedzieć co to była za machina gość trzymał w niej narzędzia ( w puszce) jak ją otwarłem to były tam 2 stare klucze i na dole ma 2 dziury jak po gwoździach na tej samej wysokości bo była na nich zaczepiona :) eh czego to ludzie nie wymyślą :D
Napisano

kopijnik2 -zgodnie z tym co mówiłem wymontowałem zegar-wyobraż sobie ze jest sprawny i na sprężyne a nie na 12V-podasz namiary to ci wyśle-pozdro

Napisano
to szczesciarze jestescie, bo u mnie co zajde na zlom, to kazdy nawija ze nie sprzedaja. nie wiem co z nimi jest nie tak, mialem fajny zlom, ale zniknal. a ci w delikatny sposob mowia rzebym spadal.
Napisano
Ja kiedyś na złomie znalazłem hełm niemiecki i nic za niego nie zapłaciłem bo wyszełem po angielsku" ;) . okolicy mam 2 złomy to się muszę tam wybrać z kumplem.
Napisano
Właśnie wróciłem ze złomu i jedyne co znalazłem to granat moździerzowy z ułamaną lotką i bez zapalnika. Oczywiście do domu go nie przytargałem ;) . Jakoś nie mam szczęścia do złomów tak jak niektórzy z tego forum :)
Napisano
Zapomniałem zapytać:

Jak rozróżnić kanister wehrmachtu od zwykłego starego kanistra? Bo pełno jest u mnie starych kanistrów na złomie a nie wiem czy to wehrmachtki.

Pzdr
Napisano
Wystarczy, że zauważysz jakieś tłoczone napisy na górze i na dole. Na górze przeważnie jest Kraftstoff 20l, Feuergefahrlich i na samym dole Wehrmacht.

Może być też wersja z napisem Wasser 20 l.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie