Skocz do zawartości

Wymiary Gasplane

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Jaki był kształt i wymiary niemieckiej narzuty przeciwiperytowej? Z czego była zrobiona? Podkreślam chodzi mi o wkład" a nie opis pokrowca. Choć i tu może ktoś wie od kiedy produkowano pokrowce z materiału niegumowanego?
Dzięki za ewentualną pomoc.

Gasplane miala wymiary: 2,0m X 1,2m(byl to prostokat).Wykonana byla z papieru lub tworzywa sztucznego pokrytego obustronnie specjalna warstwa nie przepuszczajaca srodka bojowego.
pozdrawiam

• 1 month later...
To ja jeszcze zapytam o sam pokrowiec - jakie miał wymiary?
Tylko poprosiłbym o dokładne wymiary (najlepiej na zdjęciu bądź rysunku - ale będzie wdzięczny za wszystko) :)
Pozdrawiam

Drogi Kolego... bardzo łatwo znaleść gasplane. Otóz na znanym portalu aukcyjnym często pojawiaja się. Całkiem niedawno kupiłem nieźle zrobioną replikę, z nadrukami, gasplane od gościa posługującego sie nikiem bodaj Yannik z Bydgoszczy za 32 zł. Poszukaj a znajdziesz. Masz gotową i nie musisz martwic się o wymiary i nadruki.

Chyba żartujesz? Oferowane na allegro torebki replikami nie są; replika dokładnie odwzorowuje oryginał. Te szmaty to nawet nie imitacje gasplane! Nie rozumiem jak ludzie mogą to ścierwo kupować. Za darmo bym nie wziął.

Pozdrawiam

Drogi Kolego. Ciekaw jestem czy masz oryginał gasplene? Jesli masz to ciesz sie. Ja też mam. Ale ponieważ z czasem i uzytkowaniu oryginał niszczy się, dlatego zakupiłem produkt o którym mowa. Oczywiście by była to replika powinna byc z tego smaego materiału, ale to jest dzis niemozliwe. Poza tym ostatnie egzemplarze sa juz bardzo dobre. Sprawdź to. Dlatego poradziłem koledze będącego na forum w potrzebie by zainteresował się ta sprawą. Niech zacznie od tego. Jak trafi na oryginał tym lepiej. A z drugiej strony... używanie słów ścierwo itp. świadczy tylko o poziomie Twojej - wybacz - kultury. Bo TO forum nie słuzy do takiej polemiki. I jesli taki jestes super... daj namiar poszukujacemu koledze gdzie może dostać właściwą" gasplane.

Jeśli o mojej kulturze świadczy słowo scierwo", to o poziomie Twojej wiedzy świadczy fakt że polecasz koledze taki bubel!
Nie są dobre, skoro masz oryginalne gasplane (ja też mam, ale nie do reko) powinienieś o tym wiedzieć. Są zupełnie inaczej wykonane...
Można kupić bez problemu powojenne ceratowe torebki na gasplane BW z demobilu, czasami sprzedawane jako oryginały. Różnią się tylko sygnaturami na zatrzaskach.
Widziałem je ostatnio na stronie mundurów histerycznych.

Pozdrawiam

Kolego Horscie... jak widac nie tylko ja uważam, że dostep do kompa i anonimowosc na forum nie zwalnia od kultury. zamiast uwag na tym poziomie trzeba było podać koledze od razu konkretne namiary, gdzie może kupic i za ile a będzie Ci wdzieczny. Natomiast temat nieoryginalnych zamienników jest zbyt obszerny na ten wątek. I tyle na zakonczenie tego tematu.

Panowie, Panowie... spokojnie :)

Ale ja naprawdę szukam tylko wymiarów...
Nie zależy mi na jakiejś superdokładnej replice (choć i taką bym nie pogardził), potrzebuje tylko coś założyć na puszkę stojącą na szafie... a że mam dostęp do dość ładnego materiału i znajomego krawca, postanowiłem ja uszyć. Dla tego naprawdę byłbym wdzięczny, jakby ktoś miał zwymiarowaną :)

A co do aukcji Yannika, z tego co się orientuje to gość nie cieszy się zbyt dobrą opinią wśród rekonstruktorów...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie