wielgosia Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Chodząc na 5 gubisz złoto i nie tylko. Gdybym chodziła z taką dyskryminacją nie znalazłabym bardzo starego zapięcia, chyba ze średniowiecza. Wykrywacz pokazał mi go bardzo nisko,a takich sygnałów raczej się nie kopie. Teraz już wiem, że jak jest dobry sygnał i stabilne wskazanie( może być niskie), to trzeba kopać.
wielgosia Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Do SP17:Ale to też nie dobrze, że ci pokazuje, nakrętki na 95, bo na tym wskazaniu pokaże ci również odznaczenie, czy dużą srebną monetę. Tak jak powiedział kolega db, nie ma mocnych na nakrętki.
db Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 pytam bo w mojim opieram sie tylko na sygnale, a pitpoint to przycisk zmiany trybu pracy z dynamicznego na statyczny, pomocny przy namierzaniu obiektu . po wcisnieciu sygnal rosnie lub maleje w zaleznosci od odleglosci do srodka cewki, lecz ma ten sam ton.
wielgosia Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Mój mąż w swoim wykrywaczu ma namierzanie celu (pingpint). To zbędny dodatek. Zajmuje ci to tylko więcej czasu. Bo zanim przełączysz, póżniej musisz namierzyć i dopiero kopać. A w naszych wykrywaczach, machniesz dwa razy nad przedmiotem i już wiesz, gdzie jest przedmiot. Oczywiście możesz też przełączyć na all metal, ale ja tego nie robię, uważam, że szkoda na to czasu. Trochę praktyki i nie ma z tym problemu.
SP17 Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Dlatego sprawdzam każdy sygnał nawet o mniejszym nr.
Raned Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Do Wielgosi: małe sprostowanie - w Polsce jest już przynajmiej siedem De Leonów.Ukazał się także nowy model (bez wyświetlacza) o nazwie Tejon dostępny za miesiąc lub dwa za ok. 2850 zł. Wygląda na następcę Lobo Super Traq.
wielgosia Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Do db:Ja nie podejmuję się doradzić ci konkretnego wykrywacza. Każdy ma wady i zalety. I dla jednych niektóre wady będą bardziej uciążliwe, a dla innych mniej. Wszystko zależy od indywidualnych upodobań poszukiwacza. Wydaje mi się, że jeśli chcesz szukać militarii to chyba najważniejsze będą zasięgi. Napisz na co się zdecydowałeś. Pozdrawiam.
wielgosia Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 To super. Może założymy klub miłośników DeLeonów? To żart. Serdecznie pozdrawiam.
Gość Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Wielgosia, tak mnie zaciekawilo: ten kociolek to trafias szukajac z dyskryminacja, czy ALL METAL? Bo namierzyc sygnal na 1,5m szukajac na ustawieniach z dyskryminacja to chyba niemozliwe...jankos
Raned Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Wszyscy powinni znać swoje miejsce w szyku. Fisher, Garrett, White's, Tesoro, C-Scope, Compass to firmy z wieloletnimi tradycjami, dziesiątkami udanych modeli, i milionami klientów na całym świecie. Wnioski powinny nasunąć się same.
Raned Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Uppps, ten post powinien się znaleźć zupełnie gdzie indziej, proszę go zignorować lub ewentualnie Bociana o wycięcie.
wielgosia Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Cześć.Kociołek namierzyłam na dyskryminacji, a dół był tak duży, że jak kopałam i byłam schylona, to mnie nie było widać. Chyba źle to opisałam. Dla mnie to jest już super duży dół, bo ja takich dołów nigdy nie kopię. All metal używam w zasadzie tylko do określenia wielkości przedmiotu, no i czasami ale bardzo rzadko do namierzenia środka celu. Za swoją nieścisłość gorąco przepraszam. Pozdrawiam.
Gość Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 To jak gleboki ten dolek w koncu byl...?Pytam bo chce porownac ze swoim sprzetem.Pozdrawiam - jankos.
wielgosia Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Nie wiem dokładnie, chyba koło metra. Sygnał był bardzo czysty i wyraźny. Nie sposób było nie kopać. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.