Skocz do zawartości

Filmik...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ciekawe intro :) Jest ono zrobione dla Moda do gry komputerowej Hearts of Iron 2. Mod dotyczył historii alternatywnej 1939 roku :) Była to próbna wersja filmu, która wymagała poprawek. Niestety tych już nie przeprowadziłem :) Ma ono 30 MB i myślę, że Was zainteresuje, bo dotyczy września 1939 :)

Oto bezpośredni link...
http://www.2rpmod.lewel.pl/intro.wmv
Napisano
Piekny filmik... więcej takich chciałbym widzieć;-) Poza tym w ogóle domagam się filmu fabularnego o wrzesniu 39 od naszej kinematografii, ale póki co, to nasze marzenia...;-/
Skąd jest ten film i kto go zrobił?
Napisano
To była wersja II filmu. Wersja pierwsza miała same zdjęcia. Film miał być intrem,ale nie wiem, czy został włączony, bo nie zajmuję już się tym. Jeszcze jeden mam rozpoczęty, może dokończe w najbliższym czasie...
Napisano

Co to za kronika jest (screen obok) ? Jest jakas taka kapitalna kronika z chyba 1937/38 roku - widać masy naszej piechoty, czołgi 7TP itp ... rewelacja ... czy to jest to ?

Napisano
Obraz jest z sieci. Już nie pamiętam. Mnie zastanawia raczej ujecie zaraz przed tym co pokazałeś - to ze środka tankietki z widocznym dowódcą. Czy on ma ckm wz.30!?!

Ta kronika z piechotą o której mówisz to z British Pathe. Jest ich pare, a dokładniej u siebie mam.
1. Spotkanie wojsk polskich i węgierskich na granicy (pełno naszych narciarzy, bo to zima :) - numer w British Pathe 1005.14
2. Kronika z dnia niepodległości - parady, spadochroniarze, p-loty, balon itp. Oraz siedzacy na paradzie powstańcy styczniowi - numer 1009.11
3. I najważniejsze, czyli to o czym mówiłeś. 3 minuty kroniki z manewrów. Stawianie kładki na rzece, przeprawa kawalerii, 7TP, pociągi pancerne, 220 mm moździerze, Vickersy, masa szturmujacej piechoty, obsługa ckm wz.30, miotacze ognia - wszystko pod ostrzałem artylerii. Piękna rzecz :) Numer 1021.16

Niestety fdilmiki te są słabej jakości i z wielkim napisem na środku w kolorze zółtym. Jak chcecie je lepsze, zapłaćcie dużą kasę. :)
Napisano
Wszystko było z sieci. Niekótre rzeczy z p2p, więc niekoniecznie je odnajdę :) Ale łatwo poznać, bo te z WFDiF to z kroniki polskiej, a jeśli chodzi o British Pathe to zbiory są tam nieprzebrane i mozna spędzić kilka dni.

Kronika Brytyjska British Pathe jest tu:
http://www.britishpathe.com/

Poszperajcie na różne sposoby. Jak już znajdziecie, to włączcie opcje zamówienia i wybierzcie darmowy filmik. Oprócz podanych wyżej numerów były tam jeszcze chyba zdjęcia z otwarcia nowego lotniska przez Rydza Śmigłego oraz coś o Mighty Polish Navy :)
Napisano
Ten największy filmin 3 min jest tutaj:
http://www.britishpathe.com/product_display.php?PHPSESSID=791ec2a0ea60f84a329a5c5a810febe4&canisternumber=&sortnumber=&filmid=1021.16&szin=&group=&decade=&date1=&date2=&date3=&datefrom=&dateto=&choice=all&description=Enter+search+word%28s%29+here&searchword=Enter+a+search+word+here&choice1=all&title=Enter+a+film+title+here&choice2=all&keywords=Enter+key+words+here&choice3=all&summary=Enter+a+summary+search+here&advanced.x=28&advanced.y=16
Napisano
Filmik bardzo sympatyczny, ale razi pewna powierzchowność w posługiwaniu się agnielskim. Język polski, naprawdę wcale nie brzmi gorzej.
Druga sprawa to wykorzystanie materiałów WFDiF. Mogą mieć uzasadnione pretensje, że wcześniej nie zapytałeś :-) Podobnej natury pretensje mogą mieć właściciele British Pathe, czy www.axishistory.com. Szczególnie, że widać próby usunięcia ich oznaczeń.
Ale estetycznie piąteczka :-)
Napisano
Axis history było przez pomyłkę, bo nie widziałem tego napisu :) Poza tym zdjęcia pozostają własnością ich właścicieli i zostają zamieszczone w celach edukacyjnych" :) A angielski, bo mod miał być w angielskim, dlatego tak wyszło...
Napisano
Obawiam się, że Twoja sympatyczna deklaracja jest raczej pusta w świetle racji osób mających do tych materiałów prawa majątkowe :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie