Gość Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 Zna ktos moze jakies nieczynne poligony?zarowno te przedwojenne jak i te bardziej wspolczesne...
snajper Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 slyszalem ze mieli zamknac poligon w nowej debie ale nie wiem jaki jest dokladnie jego status.pozdrawiam
snajper Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 slyszalem ze mieli zamknac poligon w nowej debie ale nie wiem jaki jest dokladnie jego status.pozdrawiam
sqh Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 Z przedwojennych polskich poligonów w obecnych granicach kraju kojarzę chyba tylko jeden nieczynny - Czerwony Bór. Nie wiem jednak, co słychać na poligonie w Grupie - być może też już nie jest używany.Oposzczona jest natomiast większość przygarnizonowych placów ćwiczeń - możesz je znaleźć na mapach 1:100000 WIG-u.
Rufus Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 WitajciePoligon w Muszakach koło Nidzicy, nieczynny od paru lat .PzdrRufus
wittman Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 Witamrufus a wiesz moze cos ciekawego o tym poligonie ? to moj ulubiony teren poszukiwan :) Jezeli masz blisko to moze sie kiedys spotkamy ?pozdrawiam wszystkichwittman
Domino(*) Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 Witam!Niedaleko granicy niemieckiej koło Dobieszczyna była strzelnica niemiecka.Łusek tam masz dostatek.Większość z lat 30. Pzdr
Domino(*) Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 Zapomniałem dodać że to w zachodniopomorskim.
marcinn Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 wittman na tej stronce znajdziesz male info o muszakach http://www.rowery.olsztyn.pl/index_main.php?r=22&f=0
past Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 okolice Leszna Górnego na Dolnym Śląsku , poniemiecki i porosyjski poligon , obecnie już LAsy Państwowe
Gunship! Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 Duzy przedwojenny poligon wojskowy zlokalizowany był w okolicach miejscowosci Burzenin w woj.łódzkim.( pomiedezy Sieradzem a Łaskiem). Tereny pod ten poligon wykupywane były juz chyba od lat 20-tych. W czasie II wś poligon był wykorzystywany przez niemców do prób min. Fi-103 i samej V-1. Podobno kilka spadło do rzeki Warty. Infosy posiadam od moich dziadków którzy mieszkali w tamtej okolicy. Postaram sie dowiedziec sie jeszcze o jakies informacje o tym poligonie. Pozdrawiam!Gunship
Gość Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 Było już na forum. Poligon artyleryjski. Co ciekawe, miejscowość Burzenin była przez Niemców wysiedlona.
Gunship! Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 DO J.... pisalem to porzednio jakis czas temu na podobnym poscie ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.