Skocz do zawartości
  • 0

Manierki

Gutek

Pytanie

Napisano

Witam
Prosze o info na temat manierki. Wiem ze na 100% jest to manierka niemiecka, sygnowanie na szyjce C&C.W.39 ale jest jeden problem. Manierka ta jest trochę mniejsza od standardowej i szyjka jest inna, nie ma na niej gwintu na zakrętke. (Szczegół widoczny na foto) Czy ktos z was spotkał sie z takim typem manierki

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A ja niemiecką sygnowana na korku C&C.W.35 ale ma na szyjce aluminiową obręcz spiętą łańcuszkiem do korka. Łańcuszek podobny do polskiego przedwojeenego.
Napisano

Co do manierki nr 1 to może miec zerwany gwint ale tylko w takim przypadku ze był on nakładany (taki jakby gwintowany pierścień)
Foto przedstawia bicie tej niby Yugo manierki niemiecka na pewno to nie jest bo jest większa taka bańkowata
Pozdrawiam

Napisano
dołanczając się do tego postu prosiłbym o rozszyfrowanie producenta (C&C.W) poniewarz bosiadam menaszkę o takobych inicjałach ,z góry za wszysko dziękuje
Napisano

Witam
Prosze o info na temat manierki. Wiem ze na 100% jest to manierka niemiecka, sygnowanie na szyjce C&C.W.39 ale jest jeden problem. Manierka ta jest trochę mniejsza od standardowej i szyjka jest inna, nie ma na niej gwintu na zakrętke. (Szczegół widoczny na foto) Czy ktos z was spotkał sie z takim typem manierki

Napisano

Druga manierka to najprawdopodobniej Jugosłowiańska sądząc po sygnowaniu na spodzie(w owalu LIMDD 1939 ZAGREB)Kto mógł jej urzywac? Za wszelkie informacje serdecznie dziękuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie