goldfinger Napisano 14 Marzec 2006 Autor Napisano 14 Marzec 2006 witam, pisze ten post ponieważ chciałbym się czegoś dowiedzieć o tamtych okolicach...
bibul Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 Witam jestem z tamtych rejonów jak coś pisz na maila:bibul@o2.pl
jacw Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 witam :) Szukam w okolicach Szemuda. Z tego co wiem, znajdował się tam 2 Korpus Pancerny Gwardyjski. 12-13 marca 1945 przez Szemud przechodziła linia frontu. Narazie znalazłem kilkanaście ruskich naboji, granat i okopy. Poza tym jest pełno przydrożnych mogił (wzgórek, kilka drzewek i czasami tabliczka. Lubie te okolice, bo czasami wydaje się jakby od wojny nikt tam nic nie zmieniał :) polecam
goldfinger Napisano 26 Marzec 2006 Autor Napisano 26 Marzec 2006 Raz byłem za Wejherowem w kierunku na bieszkowice , teren wygląda nieźle dużo okopów tylko nie wiem czy są one z polskie z 39 czy niemieckie .Może ktoś z was był tam i wie coś na ten temat??
Mauser Napisano 26 Marzec 2006 Napisano 26 Marzec 2006 Powiem tak i polskie i niemieckie poczytaj troszkę na temat organizacji Gryf Pomorski a dowiesz się wszystkiego co cię interesuje szukaj w googlach :)Pozdrawiam Mauser
majstergrzech Napisano 7 Kwiecień 2006 Napisano 7 Kwiecień 2006 Chłopie powiedz gdzie mozna taką wykopać, bo ja szukam i szukam i jakoś nie moge znaleźć :)). Kaszuby szeroko pojęte to bardzo fantowy kraj, ostatnio przekonałem się ze im blizej domu szukam, tym więcej żelastwa znajduje.Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.