goldfinger Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 witam, pisze ten post ponieważ chciałbym się czegoś dowiedzieć o tamtych okolicach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibul Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 Witam jestem z tamtych rejonów jak coś pisz na maila:bibul@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacw Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 witam :) Szukam w okolicach Szemuda. Z tego co wiem, znajdował się tam 2 Korpus Pancerny Gwardyjski. 12-13 marca 1945 przez Szemud przechodziła linia frontu. Narazie znalazłem kilkanaście ruskich naboji, granat i okopy. Poza tym jest pełno przydrożnych mogił (wzgórek, kilka drzewek i czasami tabliczka. Lubie te okolice, bo czasami wydaje się jakby od wojny nikt tam nic nie zmieniał :) polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 26 Marzec 2006 Autor Share Napisano 26 Marzec 2006 Raz byłem za Wejherowem w kierunku na bieszkowice , teren wygląda nieźle dużo okopów tylko nie wiem czy są one z polskie z 39 czy niemieckie .Może ktoś z was był tam i wie coś na ten temat?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Powiem tak i polskie i niemieckie poczytaj troszkę na temat organizacji Gryf Pomorski a dowiesz się wszystkiego co cię interesuje szukaj w googlach :)Pozdrawiam Mauser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Ja na kaszubach to znalazlem zone;)Pzdrsten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstergrzech Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Chłopie powiedz gdzie mozna taką wykopać, bo ja szukam i szukam i jakoś nie moge znaleźć :)). Kaszuby szeroko pojęte to bardzo fantowy kraj, ostatnio przekonałem się ze im blizej domu szukam, tym więcej żelastwa znajduje.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.