Romo Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 A to taki stary młyn koło Kalisza, ja tak w ogóle interesuję sie młynami a raczej tym co z nich zostało w okolicy.
Romo Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 Dzięki Grzechotnik - akarmiłeś" mnie tymi zdjątkami :-)są zajefajne, no i na pewno coś zajefajnego tam można znaleźć :-))). A tak poważnie chcę ratować takie miejsca tylko nie wiem jak się za to zabrać, chętnie bym sobie ten mój młynek wziął pod opiekę , niszczeje biedactwo a szkoda bo to naprawdę piekna ruinka w pięknym miejscu.Jak ktoś wie jak wygląda opieka nad takimi zabytkami , jak można się stać posiadaczem takiego miejsca niech piszę, zgóry dzieki za odpowiedź.
zone Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 Witam!!!!! uroczyscie ogłaszam!!!!! sezon na wykopki na Lubelszczyznie uwazam za otwarty:)!!!!
Romo Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Kalisz rozpoczął - a stało sie to dnia 24.03.06 o godzinie 16.00 - no i dzieki temu chyba wiosna w nasze strony zawitała - w nocy 10 w dzień 10 - radocha pełna :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
milbas Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Radomskie kopie !!!!!!!!!!!! Wiosna, wprawdzie na polach jeszcze snieg, a ziemia zmiarźnięta, ale w zacisznych miejscach można znaleźć ładne kawałki miekkiej ziemi. Efekt pierwszego wypadu (wczoraj o 15) - 3 monetki, 5 guzików 2 plomby, więc nieźle jak na 2 godzinki :-). Za to za tydzień - nawet jakbym sobie nogę złamał to dokuśtykam na pola :-).PozdrawiamMILBAS
getton Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Nosicie wodę z sobą do płukania fantów, czy pod spodem już sucha ziemia?
bpuchowski Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 Romo odezwij sie w sprawie ratowania, jest pewien pomysł
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.