Witam!!! Zwracam się z prośba do wszystkich znawców tematu o identyfikacje tego płaszcza. Interesuje mnie okres w którym został wykonany i dla jakiej formacji (wydaje mi się ze dla straży pożarnej). Płaszcz jest bez żadnej metki ani sygnatury ma tylko mały nr 52 obok wieszadełka. Ma guziki groszkowane sygnowane Assman (asman A & sohne ludensheid). W rękawach ma kołnierzyki które zapina się na przedramieniu na „napę”(tak jakby miały one chronić np. kierowcę motocykla przed wiatrem). W rękawie znajdował się kołnierz-nakarcznik przyczepiany do hełmu (tak mi się wydaje). Nie znam historii tego płaszcza odkupiłem go od kolegi który chciał go pociąć na frędzelki do Junaka. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam Piotr!!!
Pytanie
POLAK
Witam!!!
Zwracam się z prośba do wszystkich znawców tematu o identyfikacje tego płaszcza. Interesuje mnie okres w którym został wykonany i dla jakiej formacji (wydaje mi się ze dla straży pożarnej). Płaszcz jest bez żadnej metki ani sygnatury ma tylko mały nr 52 obok wieszadełka. Ma guziki groszkowane sygnowane Assman (asman A & sohne ludensheid). W rękawach ma kołnierzyki które zapina się na przedramieniu na „napę”(tak jakby miały one chronić np. kierowcę motocykla przed wiatrem). W rękawie znajdował się kołnierz-nakarcznik przyczepiany do hełmu (tak mi się wydaje). Nie znam historii tego płaszcza odkupiłem go od kolegi który chciał go pociąć na frędzelki do Junaka.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam Piotr!!!
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.