ARQ Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 Czy ktos moze mi powiedziec cos na temat tej fotografi, co moze przedstawiac?
woyta Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Nawet bym zaryzykował tezę, że dzwonnica przynależna do jakiegoś klasztoru, wysoki płot, zadrzewiony teren. Zabudowa niska parterowa charakterystyczna dla małych miast i miasteczek Polski pod zaborem rosyjskim. Wyjątek stanowi dom piętrowy murowany z ładną elewacją. Budowane wokół dużych placów, rynków i wzdłuż głównych ulic i traktów. Suwałki zdecydowanie odpadają.pzdr woyta
getton Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Ciężko będzie, bo przez tyle lat, to się architektura zmieniła...Ciekawy parkan przed tą dzwonnicą...W sumie zebrani na Placu niewiele się interesują...niektórzy ieli" trzymają ręce w kieszeni...a tam komuś shajcował się dach na domie i pogorzelisko się tli, tylko komin sterczy...Chyba normalne życie i taka tam pamiątko-pocztówka z XiX w.
YoWheris Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Heh, to Kudłaty z Mirem i Generałem imprezują przy ognisku. Hehe.Tak na serio, to będzie bardzo trudno zidentyfikować miejscowość, jak już pisał poprzednik architektura miast bardzo się zmieniła od tamtych czasów. Oglądałem kiedyś pocztówkę z własnego miasteczka, gdyby nie opis na odwrocie w życiu bym się nie domyślił że to z tego miejsca. Pozdrawiam
ARQ Napisano 6 Marzec 2006 Autor Napisano 6 Marzec 2006 zidentyfikowałe to pożar prawdopodobnie Dźwińska pozdrawiam
ARQ Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 Czy ktos moze mi powiedziec cos na temat tej fotografi, co moze przedstawiac?
pik78 Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 obstawiam ze z czasow carskiej rosji ,cos sie przypala na zdjęciu i wcale nie o zupkę tu chodzi.
ARQ Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 No własnie tylko teraz ustalmy w jakim miescie tego grila robią
Pytanie
ARQ
Czy ktos moze mi powiedziec cos na temat tej fotografi, co moze przedstawiac?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.