Skocz do zawartości

Jaki kurs zrobić??pomoc w sprawie pracy!!?pomóżcie!!

ZnaChoR

Rekomendowane odpowiedzi

mam do was takie pytanie trochę nie związane z forum!
Jaki kurs albo szkolenie zrobić aby lepiej sobie znaleźć prace a przynajmniej lepiej płatną??myślałem o kursie jako operator wózka widłowego" ale czy to jest dobry pomysł to niewiem??więc myśle że tu znajdę pare dobrych dusz które mi pomogą wybrać!we wtorek jade do centrum szkolenia zawodowego" i musze się w końcu na coś zdecydować a w dzisiejszych czasach z robotą aby znaleźć to ciężko!!
pozdr.ZnaChoR
sorki że na forum głównym ale tutaj najwięcej ludzi wchodzi a czasu mam niewiele
za dodpowiedzi z góry dziękuje!
acha i proszę niepisać jakiś postów typu idź na operatora koparki w naszym gronie poszukiwaczy zawsze będziesz mógł nam pomóc przy wydobywaniu większych fantów :-))"
proszę bądźcie wyrozumiali!!

panowie tu się rozchodzi o taki kurs abym miał już robote na lata, jako bezrobotny potrzebuje mieć robote w której bym mógł juz zostać!!o ochroniarzu myślałem ale to nie dla mnie!!
pozdr.ZnaChoR
ps. panowie nie bądźcie obojętni doradźcie coś!!
acha i jeszcze jedno to ma byc moja pierwsza praca!!

Znachor ja ta Twoim miejscu bym zrobil ten kurs wozka widlowego, kolega go zrobil i dostał prace we Fiacie w Tychach, ale niestety uznał ze 1100zł na ręke to zamało dla niego i sie zwolnił a teraz żałuje:(
pzdr.
Dawid

Ja mam kurs widlaka, koparkoładowarki, prawko ABCT i kilka innych, ale nie znalazłem pracy w tym kierunku.
Widlakowych jest dużo, a miejsc pracy w dużych firmach mało.
Gdybym miał spawacza, dostałbym prace we wrocku za 2200 na rękę :/

Ja mam wyższe informatyczne, ale to też mi dużo nie daje, musze dopiero zrobić kilka licencji w kierunku, który mnie interesuje (automatyka, sterowanie nymeryczne, graficzne wspomaganie produkcji...), ale to wszystko kosztuje.

Dowiedz się, czego potrzebują w Twoim rejonie. Jeżeli powstaje jakaś większa firma, szykuj się pod nich.
Czy chcesz być fizolem, czy biórkowcem?

Ludzią po zawodówkach łatwiej znaleźć prace :/ Sporo polskich spawaczy, ślusarzy itp szukają też zagranicą.

Pozdro
Wykwalifikowany zawodowy bezrobotny

Witam.

Każdy post na zasadzie "umieściłem tutaj bo tam nikt nie zagląda równa się banowi bez uprzedzenia."

sorki że na forum głównym ale tutaj najwięcej ludzi wchodzi a czasu mam niewiele"

Skoro czasu masz niewiele to polecam Biuro Pośrednictwa Pracy, Wojewódzki Zakład Doskonalenia Zawodowego, czy chociażby informator o szkoleniach w Twojej miejscowości. Powinieneś porozmawiać z osobą, która dobierze ci szkolenie czy kurs pod Twoje oczekiwania. Zwłaszcza, że te pomysły, które zamieścili inni użtkownicy odpadają i są nie dla Ciebie".

Jeśli jednak jest to dla Ciebie ważne i liczysz na pomoc forumowiczów to przenoszę do towarzyskich.

Posiadając uprawnienia do obsługi wózków jezdniowych z napędem silnikowym (czyli widlaków)i uprawnienia do obsłogi i wymiany butli gazowych w wózkach wyposażonych w te urządzenia bez problemu można zdobyć dobrą i wysokodochodową prace.Są tylko dwa warunki:DOŚWIADCZENIE i trzeba się wkręcić do dobrej firmy.
ZnaChor jeśli jesteś z warszawy lub okolic napisz do mnie,pomogę ci.
Anielskooki

anielskooki dzięki za informacje, ja jestem z Katowic więc chyba nic z tego!ale dzięki za pomoc!!
a z tą wymianą butli to chyba narazie nic z tego bo tam trzeba miec właśnie to doświadczenie(zdajesie rok pracy przy wózkach widłowych), może na początku niebędą to wielkie pieniądze bo będe zaczynać od kursu 3 stopnia, a póżniej po roku pracy można zdawać na 2 stopnia itd!!
więc chyba zostane raczej przy kursie na operatora wózka widłowego!nio chyba że ktoś jeszcze na coś wpadnie w tym temacie!
pozdr.ZnaChoR
ps.dzięki wszystkim za pomoc, w końcu kiedyś trzeba się za tą robotę wziąść i zarobić sobie na upragnionego gti 2500 :-D

A moze idz na ksiedza -konkretna kasa ,jak na liniowkę" na wieś trafisz to bedziesz wladcą absolutnym !
W wódce i panienkach ten zawod wogole nie przeszkadza -wystarczy poczytac prasę kolorową :)

pzdr

Pik, szelmo jedna, daj spokój księdzu ;)
Pieniądze mu są potrzebne na karty :)

Znachor - głowa do góry, nie ma takiego wejścia z którego nie ma wyjścia. Jeszcze zarobisz na to gti. Powodzenia.

Na spawaczy jest zapotrzebowanie chyba wszędzie.
Wszelkie związane z informatyką od razu sobie odpuśc - tego uczy się całe życie ..
Może coś związane z wykończeniówką..
Jeżeli za granic to wszelkie związane z rekonwalescecją - masaże, kręglarstwo itd..
Powiązane z renowacją..
Tapicerstwo
Na hydraulika możesz się przekwalifikować - średnio dobre zarobki.
Kumpel przekwalifikował się za free w urzędzie pracy(na hydraulika) i zleceń ma mase a zarabia średnio 4 tyś/msc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie