Skocz do zawartości
  • 0

Pokrywka, ozdoba? ni cholery nie wiem...

osterode

Pytanie

Napisano

Wpadło w lesie pod cewkę takie cudo. Po wyprostowaniu i umyciu okazało się nawet ładne...:) No ale BAAA! czym to jest?
Nie ma to żadnego gwintu co mogło by świadczyć o zakrętkowym" pochodzeniu fanta. Wykonane z aluminium, średnica 55 mm.
Wydaje mi się, że napis i motyw jest widoczny w całości-mimo to dodam link do większej foty.
Liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wygląda jak kapsel od butelki, ale napis nie pasuje...
Otwory? Nie wiem czy to nie po korozji...ale jeśli są oryginalne, to może jakiś rodzaj nieśmiertelnika lub uzupełnienia wojskowego oporządzenia np. wojsk podhalańskich...
Pozdrawiam.
Napisano
Już gdzieś to widziałem - prawdopodobnie góra od pudełeczka na ... no właśnie na co? A jakie wymiary mają pudełeczka na kondomy (gummischutz)?

pzdr woyta
Napisano
Pudełko po kondomach miało 41mm średnicy i 10mm grubości, więc ten trop odpada. Może jakieś tabletki, środki nasercowe. Jako opakowanie medalu czy plakietki pamiątkowej odpada, bo to by był przerost formy nad treścią. Ale pamiętam, że gdzieś widziałem podobną plakietkę czy odznakę.

pzdr woyta
Napisano
Witam!
Dzięki za tak wielkie zainteresowanie tematem.
Niestety nie będzie to chyba przywieszka(wszelkie otwory są wynikiem korozji). Co do gummischutz-ciekawa teoria:)średnica 5,5cm-z powodzeniem może służyć za spadochron;)
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Napisano
> tak brzmi napis-do tego widze dwa otworki wyglada mi to na przywieszke (otworki pod sznurek) albo podstawke pod np.swieczke (otworki pod drut jako uchwyt) ale obstawjałbym pierwsza wersje-pozdr.
Napisano

Wpadło w lesie pod cewkę takie cudo. Po wyprostowaniu i umyciu okazało się nawet ładne...:) No ale BAAA! czym to jest?
Nie ma to żadnego gwintu co mogło by świadczyć o zakrętkowym" pochodzeniu fanta. Wykonane z aluminium, średnica 55 mm.
Wydaje mi się, że napis i motyw jest widoczny w całości-mimo to dodam link do większej foty.
Liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie