Skocz do zawartości

kupuje wykrywacz. radźcie jaki jest najlepszy i jakie powinien mieć podstawowe dane POMOCY!!

VASILI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam jestem pocczątkującym ,,ODKRYWCą'' chciałbym kupić wykrywacz mertai w miarę dobry i nie drogi.. radźcie jaki kuoić z jakimi danymi i przde wszystkim gdzie.. prosze o pomoc pozdro P.S moze wiecie kto chialby sprzedać??
Napisano
znadz sobie pół dnia albo najlepiej cały z noca wolnego naszykuj sobie czajnik żeby robić sobie kawę zaprzyj się przed kompem i czytaj forum napewno znajdziesz coś co cie interesuje określisz swoje potrzeby jako poszukiwacz a potem zaczniesz dopasowywać ceny i sprzęt mysle ze po jednym dniu bedziesz wiedział czego chcesz ale nie kupuj odrazu czytaj dalej po następnych dwóch dnich bedzisz chciał już czegos innego a po dwóch tygoniach powinieneś już mieć swój typ który z czasem i tak się zmieni. Ja też jestem początkującym nawt nie mam jeszcze wykrywacza bo po co kupować jak sie kopać nie da. ale mam już swój typ jak narazie. a i twoje pytanie na forum jest troszke niefortunne poczytaj stare posty a bedziesz wiedział o co pytać i jak pytać żeby otrzymywać odpowiedzi które ci pomogą w decyzji czy rozterce.a i jeszcze wydaje mi sie że trzeba wiedzeić jak działa wykrywacz jakie są rodzaje tryby pracy czym sie różnią tego nie da się tak odrazu wiedzieć trzeba czasu ale jak to wiesz to nie będziesz zastanawiał sie co wykrywacz widzi a co to może być to juz tylko wrawny poszukiwacz potrafi interpretować, takie mam wnioski.

Pozdrawiam
Dziej
Napisano
wiem o tych trybach pracy itp wiem jaki mniej więxej powinien być chciałem sie poradzić starszych kolegów jaki oni mi radza a jaki ja bym chciał.. zeby porównać i ewentualnie kupić ten najlepszy.. a tak przy okazji najlepiej kupić wykrywacz w zimie bo są tańsze.. odłożyć do szafy i na wiosne odpalić pozdro
Napisano
Tani i dobry na początek ACE150-250 bardzo łatwe w obsłudze, wszystko zależy ile kasy chcesz przeznaczyć jak około 600zł to te garretty są ok. im więcej kasy tym do wyboru większe możliwości w wybieraniu.
Napisano
szukam narazie takiego zeby w miare miał dobry zasięg za 550 widiałem ze helm wykrywa z płótora metra niezależnie od terenu.. ale jednak na początek kupie coś tańszego.. zeby potem zamiast szukać czytac instrukcje obsługi:D: dzięi za rade pozdro
Napisano
a mi dalej sie wydaje że trzeba czytać stare posty za 550 zł? mam znajomego chodzi ze starą produkcją china dostał ją za bagnet chwali sobie z tego co wnioskuje bo on nie ma pojęcia to jest to statyk koLega lubi okopy ale widzie je z daleka nawt jak są zasypane i rosna w nich drzewa które ja widze najpierw kopie a potem sprawdza swoją wykrywką chwali ją sobie i mówi że karain to na 80 cm wyczuje i że mu baterie starczają na sezon i ze może są lepsze ale po co mu jak ma łopatę za 10 zł a pozatymn zona nie rozumie jego hobbi a że nie znalał nic naprwdę wartościowego to dla niej jest to po prostu jak picie wódki i siedzenie na rybach. :) ciekawe co moja na to jak sie dowie ile dam za wykrywacz.
pozdro
Dziej
Napisano
Dziwny koleś..., chyba, że źle zrozumiałem...Najpierw przekopuje teren, a potem szuka wykrywaczem ??? A w baterie starczające na cały sezon, to na trzeźwo nie uwierze..., no chyba, że przez cały sezon sprzęt leży w szafie...Nie, żebym się czepiał, ale twój znajomy wciska ci kit...
Napisano
Kowal7: zerknij tutaj: http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=17828&start ,

a co do tych osiągów i długości żywotności baterii , no nie wiem ;)

pzdr.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 08:26 28-02-2006
Napisano
no jak szuka w okopach to mozliwe ze pierw kopie dziure zeby sie cewka zmiescila i ja tam wsadza, juz sie spotkalem z opisami takich poszukiwan:) wiec to jest mozliwe ale z tym zasilaniem to nie wiem...
pzdr.
Dawid
Napisano
dxt za rady.. jak coś kupie to sie z wami podziele ma jeden na oku.. 70cm zasiegu na początek powinno wystarczyć nie>>?? pozdro
Napisano
a tem mój koleś to ma wizje że tam gdzieś coś jest byłem z niem raz z tym jego wykrywaczem dla mnie to był zwykły las tam gzie kopał najpierw znalazł kilka łusek i kawałek taśmy a potem stwierdził że to okopy no moze nie był to równy las ale na okopy to nie wyglądało ale to były okopy nawet szlowane ale ckm nie znależliśmy choć twierdził że gdzieś tu musi być bo ponoć kawałek pręta to była nóżka od stojaka ckm ale po tej ilości truków to i ja nawet w to uwierzyłem troszkę ziemi w górę podniosły nasze łopaty. ogólnie dla mnie boma fajnie było co do wytrzymałości baterii w jego wykrywaczy to może i raja że sporo stoi w szafie.
pozdrowionka
dziej
Napisano
a ten będzie dobry?? czy jakiś szajs?? dukat1 tryb pracy-statyczny,statyczny z zerowaniem i dynamiczny,dyskryminacja,sr.cewki 30cm,zasilanie9v,dł.wysięgnika regulowana do 1,2m,żywotność bateri ok60 godzin.Sprzęt był używany jeden sezon cena 270 zł
Napisano
mam kolege co uzywa dukata1 i go sobie chwali:) juz wiele rzeczy nim znalazl:) tez mysle sobie na taki zmienic bo moj PI nie chce malych rzeczy wykrywc, a z moim budzetem to tez krucho:P
pzdr.
suchy
Napisano
warto dać za nieg o270 zł?? jeśli myślicie ze tak to go kupie bo wkońcu ty sięna tym nieźle znacie.. ja dopier o zaczynam.... od jakiegośroku.. tak na serio się tym zajmować... POZDRO I DZIęKI ZA RADE
Napisano
z tym postem to jakas podpucha,albo naprawde nie czaisz bazy o co w wykrywaczach chodzi,podstawa to dobra dyskryminacja ,a nie zasiegi,bo po co ci zasiegi jak sie nakopiesz gwozdzi.midasy,trapery,jable takowej nie maja,pionier juz lepiej,uzbieraj wiecej grosza kolo 400-500zl to juz cos lepszego kupisz ,bo ladowac grosze w lipny sprzet nie ma sensu,bo i tak go zmienisz lub stracisz zapal lub dostaniesz zawalu na poszukiwaniach.
pzdr
Napisano
jaka to ma być podpucha?? czy wy już wszędzie widzicie podstęp i policje?? ludzie co się z wami dzieje?? ja poprostu chce kupić dobry wykrywacz o tyle co w tym dziwnego.. ludzie coz wami jest juz spokojnie nie można zapytać bo odrazu kojarzycie z policją POZDRO P.S jeszcze są ludzie inni niż policjanci itp!!
Napisano
Uciułaj troszkę więcej grosza i kup na początek Rutusa Ultrę lub Smętka HS-3. To chyba będzie najlepszy wybór. Smętek ma dyskryminację i jest ekonomiczny jeśli chodzi o baterie. Jak sprawa wygląda w ultrze nie powiem , bo nie miałem jej w ręku ale wnioskując po postach na forum też jest niezła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie