danieloff Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 Czasami bywa, że dekielek na głowę spadnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
getton Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 Proponuję przenieść wątek do działu Identyfikacja...Aha...wycena, czy rzeczoznawstwo itp. kosztuje. Jak ktoś chce poznać szczegóły, to niech będzie ciut skromniejszy. A jeżeli już wie, to niech nie zawraca głowy- to chyba nie tylko moja opinia...Sorki za OT.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dea Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Ja z innej beczki. W Iraku temperatura powietrza dochodzi momentami do +50 stopni. Ciekawe ile stopni jest wtedy w takim transporterze? Jeżeli pojazd nie posiada klimatyzacji to wszystko tłumaczy...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franek164 Napisano 23 Marzec 2006 Share Napisano 23 Marzec 2006 :) :) :) :)jestescie boscypoprawiiscie mi humorwielkie dzieki:) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnik Napisano 23 Marzec 2006 Share Napisano 23 Marzec 2006 franek164, Ty też poprawiłeś nam humor, wygrzebując jakiś stary wątek...;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 23 Marzec 2006 Share Napisano 23 Marzec 2006 Nie dość że nie było klimy w tym transporterze, to jeszcze na dodatek silnik się ostro grzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz 221 Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Typowi pOLACY... zawsze sie czepiaja o pierduly, szukaja dziury w calym i przypieprzaja sie do kazdego zeby tylko sie dowartosciowac... o co chodzi? wrzedzie tylko zawisc i glupota, do czego zmierzaja te klutnie? jabol ma racje Jak patafianie nie masz nic mądrego do powidzenia to nic lepiej nic nie pisz" Rozdrabniacie sie na pierduly , lapiecie za slowa... widocznie nie macie innych zmartwien tylko klocic sie o tytul szkoda nerwow...Wybaczcie ze rozdrapalem temat.. ;)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Wybacz ale twoja wypowiedź nie wniosła nic nowego i moim skromnym zdaniem miała za zadanie jedynie podnieść numerek koło nicka :> Weźmie cos skopiuje, wkleji, dopisze, na koniec walnie Wybaczcie ze rozdrapalem temat.. ;)" i gitara... No wybacz ale proponuje zakończyć ten wątek i zająć sie identyfikacją tego nieśmiertelnika:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz 221 Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Cronos zaoszczedz takich komentarzy, ktore moga spowodowac nastepna klutnie, a pierwsza zaczoles TY ;)Jestem jak najbardziej za twoim ostatnim zdaniem! lecz nie pisz takich zeczy jak w tych pierwszych ;) Niestety mam taka nature i bede komentowal kretynizm niektorych ludzi.Pozdrawiam i zycze jabolowi szczescia w poszukiwaniach informacji na temat blach! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Witam serdecznie !!!No widze ze nik nie posiada jeszcze blach do kompletu a szkoda bo napewno nie była jedna he he. Prosze moze ktos posiada jakies blaszki 26 lub 253 dyw. piechoty o prezentacje lub podpowiedz.Pozdrawiam J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Leichte Infanterie Kolonne 78.http://chrito.users1.50megs.com/kstn/kstn2011okt37.htmNie odnosi się to akurat do tej konkretnej jednostki, ale można zobaczyć z czego składała się taka lekka kolumna piechoty.http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Zusatz/Heer/Infanterie-Regiment-R.htm Wzmianka na temat tych jednostek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz F Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Panowie, powróćmy do tematu. Niesmiertelnikie te są ciekawe, ponieważ w 1945 roku 26. dywzija walczyła w Ardenach. Możecie mi wierzyć lub nie, ale konkretnie DZISIAJ znalazłem nieśmiertelnik kompanii łączności 78. pułku piechoty, który wchodził w skłąd 26. dywizji. Tyle że jest to koło Wołowa na Dolnym Śląsku i nie wiem o co tu chodzi. Najgorsze, że parę metrów dalej znalazłem szczątki. To mój pierwszy raz w tej materii i jestem trochę wstrząśniety, bo nie wiedziałem co mam zrobić. Właśnie jestem w trakcie pisania listu do odpowiedniej instytucji żeby coś z tym zrobić, załączę mapkę terenową. Mam nadzieję zę Volksbund się tym zajmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2006 WITAM SERDECZNIE GRATULUJE !!!A jednak he hePozdrawiam Jabol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz F Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 No nie wiem czy jest czego ratulować, chcę go zgłośić, a tu się naczytałem o policji, prokuratorksim stwierdzeniu zgonu etc.Człowiek ten został rozstrzelany przez Rosjan, jeniec. Ale co robił w Stróźy koło Wołowa zamiast w Ardenach???Na nieśmiertelniku jest: ??f. Nachr. Ers. Kp. I.R.78, grupa krwi 0 i numer personalny 2?0. Nieśmiertelnik znalazłem około 50 metrów od zwłok i już przełamany (fart, aze go znalazłem w ogóle), koło ciała około 4 metrów były resztki płaszcza - cyfry na guzikach - 15, więc coś jest nie tak. Mam nadzieję, że uda się go pochować niebezimiennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.