Skocz do zawartości

klinga szabli wz.34

panzerhrabia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam prosze o ocene znawców czy to jest orginał czy raczej kopia??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=88317786&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

pozdrawiam
dzieki:)
  • 4 weeks later...
Napisano
Mnie także nurtuje to pytanie dlatego chętnie posłucham co na to znawcy.Mimo, że posiadam orginał to powiem prawdę -nie wiem co o tym myśleć
Napisano
mimo iż, nie jestem super znawcą, ale parę szabel przewinęło się przez moje ręce ta szabla mi się nie podoba ja bym jej nie kupił.
1.cecha odbioru wojskowego jest za duża (jest to cecha bagnetowa) owal powinien być mniejszy od litera numeru
jak mówiłem nie jestem wyrocznią i może takie szable też były ale ja przez te lata które zbieram nie spotkałem się z takim oznaczeniem na orginale, natomiast widziałem tak znakowane kopie.
Napisano
Witam przejrzałem rzeczy sprzedane przez tego użytkownika:) i dziwnym zbiegiem okoliczności zauważyłem tam kilka szabli wz.34 i kling do tych szabli, i zawsze sprzedający się tłumaczył że nie jest na 100% pewien ze jest to oryginał, lub ze kupił gdzieś od jakich pijaczków lub wymyślał dziwne historie tych szabli….. a tak na marginesie ten człowiek zajmuje się wyrobem kopii szabel:)) i jak na moje oko napis ludwików powinien być wybity jedną sztancą" a nie tak jak tutaj każda literka osobno ( lecz mogę się mylić nie jestem, znawca broni białej, na cafe allegro były podobne komentarze że najprawdopodobniej jest to kopia) na moje pytanie do sprzedającego czy była by możliwość sprawdzenia tej klingi przez fachowca kategorycznie odmówił…
Ale nadal liczę że jakiś znawca się wypowie….:)
Napisano
witam
Co tu gadać
Ładne kopie
na jednym ze zdjęć maz prac boni...."
jak na kopie to część ładnych wyrobów
forma opisów na allegro - mało kulturalna
to znaczy że ma klientów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie