Skocz do zawartości
  • 0

Nóż? Polski napewno:)

Saper.17

Pytanie

Napisano

Witam jakies 3 lata temu dawalem juz go do identyfikacji ale foty byly nie dokladne i nie uzyskalem odpowiedzi.
Kiedys jakies lebki mi go przyniosly na 5zl chyba:) mówili ze go gdzies tam zanlezli teraz juz nie pamietam gdzie:(
Mam takie pytanie czy jest to wspułczesne czy przed wojenne? z góry dzieki!!
Pozdrawiam
Adam

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Orzelek PRL koronowany...Dziwne to to!"

Dlaczego dziwne? Korona została przywrócona 31 grudnia 1989 r. ustawą z dnia 29 grudnia 1989 r. o zmianie Konstytucji Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej. Jednakże nowy wzór godła został wprowadzony dopiero 22 lutego 1990 r. ustawą z dnia 9 lutego 1990 r. o zmianie przepisów o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej.
Tym samym ten nóż da się przynajmniej dosyć dokładnie wydatować.
Napisano

Witam jakies 3 lata temu dawalem juz go do identyfikacji ale foty byly nie dokladne i nie uzyskalem odpowiedzi.
Kiedys jakies lebki mi go przyniosly na 5zl chyba:) mówili ze go gdzies tam zanlezli teraz juz nie pamietam gdzie:(
Mam takie pytanie czy jest to wspułczesne czy przed wojenne? z góry dzieki!!
Pozdrawiam
Adam

Napisano

No więc tak... Poszperałem trochę po necie. i znalazłem prawdopodobnie twój nóż w archiwum allegro... Niemiecki napis ierdzewne" skierował mnie na niemieckie strony i tam dowiedziałem się że został prawdopodobnie wyprodukowany po 1990 roku. Wklejam fotkę z alledrogo jako gerlach jagdmesser czyli nóż myśliwski...

Napisano
Orzełek przypomina trochę policyjnego z przed wojny, Szukałem w internecie i nie znalazlem nic podobnego nawet. Tu link do foty. http://www.desa.art.pl/?pozycja=8847

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie