zolek30 Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 Witam wszystkich. Weekend majowy za nami a żadnych trafień ze złomów nie widać!!! Wybrałem sie poza miasto na weekend w celu relaksacyjnym i pobadać trochę różne okolice. Trafiłem na fajną wioskę, gdzie przechodził front i była baza zaopatrzenia wermachtu. Ponoć, jak się dowiedziałem od mieszkańców, jakiś koleś biegał z wykrywką ale g... trafił. Ale najciekawsze jest to, że jakiś dziadek w swojej szopce miał różne fanciki poniemieckie: beczki, skrzynki, wory itp. i ponoć sprzedał część na złom. Jakiś koleś kupił chyba ze trzy beczki na działeczkę, ładnie malowane z orzełkiem i krzyżykiem, ponoć igiełki. Dwa dni później jacyś kolekcjonerzy" wpadli mu na działeczkę wyforsowali drzwi i po beczułkach ślad zaginął...No niestety różne są metody zdobywania fantów, ale żeby tak drastycznie?????????U mnie na razie spokój nastał w składnicy a może u was coś słychać ze złomowych skarbonek???pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Powiem wam że lepiej coś ukraść niż ma być zniszczone przez jakiegoś człowieka co nie szanuje historii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 A odkupić nie łaska?chociaż zapytać?wytłumaczyc można.zamienić się.Każda droga lepsza od kradzieży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 w sumie prawda lepiej w ten sposób ,,RATOWAć HISTORIę'' niż żeby lądowała na złomie albo rdzewiała u kogoś na posesji. Ale ma to swoje i złe strony. Jak złapią to zaraz policja, sąd itp. Dlatego troche ryzykowne ale dla ciekawych fantów warto się poświęcić (OSOBISCIE NIE PRAKTYKUJE TEGO :) ) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Jutro wrzucę parę zdjęć z ostatnich wiosennych tygodni na złomowiskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Zdjęcia, które obiecałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Przepraszam, ale mam problemy z wrzuceniem reszty zdjęć. Dopiero się uczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitolif Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Ja mam takie samo żelazko, ale ze strychu.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Owszem, można się zapytać czy by odsprzedał ale większość dziadków woli żeby coś doszczętnie pordzewiało niż ma przynieść komuś jakieś korzyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 No coś ruszyło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 następne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 A to z wizyty na złomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Jedna 76mm, a druga około 108mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 Odwiedzłem dzisiaj skup złomu i trafiły się takie fanciki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.