kokesh Napisano 14 Grudzień 2010 Autor Napisano 14 Grudzień 2010 ,,Dzieci kwiaty ''??? Ale wielkie dzięki stock84 za id. Byłem prawie pewien że to coś wojskowego .Masz kolego pamięć i spostrzegawczość , tylko pozazdrościć .Pozdro...
kokesh Napisano 14 Grudzień 2010 Autor Napisano 14 Grudzień 2010 Ale mimo wszystko nie pasuje mi ta czapla do tej klamry . może została pomalowana i zaadoptowana . Moja miała na początku ślady srebrnej oksydy która zeszła po umyciu . Pozdro...
stock84 Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 Nie ma sprawy stary:)Na początku jak to zobaczyłem to skojarzyło mi się z odznaką strzelca pokładowego.Niestety to nie było to.Hej
kokesh Napisano 23 Luty 2006 Autor Napisano 23 Luty 2006 Fakt, widziałem chyba tai emblemat na p-11 niech mi ktoś rozjaśni w głowee ,godła polskich dywizjonów z września plissss...
kokesh Napisano 22 Luty 2006 Autor Napisano 22 Luty 2006 jeszcze jeden rzucik bo na oierwszym wygląda jakby zaliczyła glebe.
kokesh Napisano 22 Luty 2006 Autor Napisano 22 Luty 2006 to lewa strona widać że była tu przylutowana jakaś agrafka odznaka byla chyba posrebrzana zostaly fragmenty ,
getton Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 A mi pasuje na przypinkę" do kołnierza munduru pilota...brakuje tylko zapinki no i drugich skrzydełek- do kompletu.Podobne skrzydła" malowano na myśliwskich dywizjonach polskich PZL-ek...coś a'la husaria...Pozdrawiam.
stock84 Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 Niestety Kokesh ale ten znaczek nie ma nic wspólnego z wrześniem.Z rok temu natrafiłem na ten post i pozostał on w mojej pamięci choć sam niewiem czemu.Dzisiaj przeglądając allegro natrafiłem na zdjęcie takiego zbiorku i ta klamra mi się z czymś skojarzyła.Po 2 minutach odnalazłem twój wątek.Mam nadzieje, że chociaż dam Ci jakiś trop...Pzdr Archiwum X" część 6:)
Pytanie
kokesh
wygląda jak czapla
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.