Bzura2005 Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Amunicja 4M20 (mozna powiedzieć tarczowa) charakteryzuje sie niska nergia i jest stosowana z uzyciem specjalnych reduktorów.Oferowana w Niemczech roń 4M20" jast przekalibrowana na 4mm i przystosowana tylko do tej amunicji.
bolas Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 heheh dziś na allegro pojawił sie kbk wz.29 ... z opisem Licytujesz polski karabin Mauser wz. 1929. Karabin jest w pięknym stanie. Wszystkie części sprawne. Oświadczam,że karabin pochodzi z prywatnej kolekcji militariów i jest prawem chroniony. Z mocy prawa o zabytkach nie podlega ustawie o broni oraz procedurze rejestracyjnej. Na zakup nie jest potrzebne żadne zezwolenie. NIE SPRZEDAJĘ ZA GRANICĘ. PODSTAWA PRAWNA D.U. z 2003 Nr 162 poz. 1658. NA MOCY WW. USTAWY USUNIĘCIE AUKCJI JEST RÓWNOZNACZNE Z PRZESTĘPSTWEM Z ART. 284 KK."i co Wy na takie rozwiązanie prawne :))))))) ?
dect Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 Czyzby pojawila sie owa, swiecka tradycja"? ;) Ladny, nie powiem, a koles albo bardzo odwazny, albo mieszka za granica, albo to prowokacja.Najbardziej podoba mi sie zapis: NA MOCY WW. USTAWY USUNIĘCIE AUKCJI JEST RÓWNOZNACZNE Z PRZESTĘPSTWEM Z ART. 284 KK."
Bzura2005 Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 Rozwiązanie ciekawe, zwlaszcza ten straszak" na pracownikow Allegro. Art. 284 par. 1 k. k. stanowi, że karze w nim określonej podlega ten, kto przywłaszcza sobie cudzą rzecz ruchomą lub prawo majątkowe.Co do Ustawy z dnia 23 lipca 2003 r. o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami (Dz. U. z dnia 17 września 2003 r.) to prawda ... warto ją przeczytać, zwłaszcza art. 111
bolas Napisano 25 Luty 2006 Napisano 25 Luty 2006 Mnie zaciekawiła ostatnio wypowiedż kolegi który stwierdził że w wypadku pozwolenia kolekcjonerskiego i w ogóle broni kolekcjonerskiej nie trzeba dokumentować pochodzenia broni i przy procesie legalizacyjnym ponoć akceptowalne są takie opcje jak znalazłem na strychu/wykopałem" byłoby to sorym ułatwieniem chyba gdy już by się takie pozwolenie posiadało - jaką opinię macie na ten temat ?
dect Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 Jak na moje to niemozliwosc, zobacz co napisal maxikasek:pozwolenie kolekcjonerskie jest osobne na każdą sztukę bronii. Oznacza że mozesz posiadać daną sztukę (nawet w pełni sprawną) ale nie masz prawa nabywac i posiadać amunicji do niej. Wymagania jak do broni w pełni sprawnej."
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.