TIX Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 to dziwie sie że nic nie znalazłes :-) moze wykrywacz rozładowany miales ? ;-)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 HAHA BARDZO SMIESZNE!!NAPISAŁ BYS COS SENSOWNEGO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carmelo1 Napisano 20 Luty 2006 Autor Share Napisano 20 Luty 2006 kurt nie ma sie co przejmowac idjotow nie sieja tylko sami sie rodza...ja tez cie moge poradzic wiesz co szukaj w Kampinosie podpowiec zajebista.....buhahah nie ma co liczyc na jakies z du...py rady szukaj az sie posiwiejesz a moze znajdziesz luske ...ogarniemy sami...jeden z drugi pisza farmazony i wejs tu cos napisz na forumm...pozdro dla jeleni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 KURT pisałem Ci wcześniej coś na temat podpowiedzi na 30 listów dwie nic nie znaczące odpowiedzi.Niestety trzeba rok,dwa poświęcić na szukanie w ciemno.Nie licz na podpowiedzi w stylu: od skrzyżowania w prawo 200 kroków na polanie.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Właśnie !A co do tych jeleni to troche przesadzasz. Nikt Ci nie poda na tacy dokładnych namiarów. Zresztą ja chociaż kopie niedługo zauważyłem, że nawet w najbardziej zrytych miejscach trafiają się perełki. Wynika to z różnych względów. Czesem ludzie używają zbyt słabego sprzętu, czasem sprzęt jest zbyt dobry - podkręcają dyskryminację żeby nie łapać odłamków a mijają np. bagnety. A wyzwiskami napewno nie zjednasz sobie niczyjej sympatii carmelo. Ja Cię mimo wszystko pozdrawiam i wybaczam ( jeśli to także mnie się tyczyło ), gdyż zaprawde nie wiesz co mówisz chłopaku ....POzdro i do zobaczenia na wykopkach ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Ublizac sobie niema sensu bo to nic niezmieni.Nieoczekuje konkretnych podpowiedzi ze idz i kop przy tym drzewie:)poprostu chodzi o to ze ktos twierdzi ze podsunie jakas miejscówke zebysmy sie niezniechencali a pisze o tym obszarze na którym byłem i k...a nic poza smieciami niema.Jest to specyficzne hobby nie tak jak wedkowanie czy zbieranie znaczków ,przewaga w nim snobów lecz sa ludzie którzy naprawde sa w porzadku i mozna na nich liczyc.POZDRAWIAM -danieloffa i kocura :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoffmander Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Z przykością podpisuję sie pod opinią KURT-a 2005. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Przełamujac zmowe milczenia moge podpowiedziec miejscówke w okolicach miedzy Brokiem a Ostrowia Mazowiecka.jak ktos jest zainteresowany niech napisze na e mail do mniefakundo@o2.pl Ps.wytłumacze dokładnie gdzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponury Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Witam magazyny Wehrmachtu związane z niedaleką granicą Generalnej Guberni z ZSRR,walki 39r.,lipiec -sierpień 1944r.Same rarytasy,macie jakieś konkretne miejscówki w tym rejonie. Wybieram się tam od dawna . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponury Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Z ciekawostek związanych z 44r. dodać jeszcze można rozbicie pod Ostrowem dość orginalnej jednostki mianowicie Łotewskiej 15.DGren.SS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Lasy w tych okolicach znam słabo ale natyle zeby wiedziec gdzie szukac i gdzie miejscowi zostawiaja to co ich nieinteresuje(magazynki,skrzynki od ammo i pełno łusek)przedewszystki miejscowi niemaja dobrych wykrywek łapia im najgłebiej na 20 cm.i takie dołki natrafiałem w lesie.osobiscie wykopalem beczke z biciami ss bo miejscowemu sie niechciało bo stwierdził ze zagłeboko lezy.a co w beczce to juz tajemnica:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carmelo1 Napisano 22 Luty 2006 Autor Share Napisano 22 Luty 2006 witam no mjejscowka bardzo dobra tereny ogromne nie przeszukane mialem tam dzileczke i orjetuje sie dobrze w terenie blirzej broku wiem gdzie na bogu stoji do dzis statek radziecki..nieopodal jest mnostwo okopow w lasach piekne tereny i napewno nie przeszikane bo za duze doogarniecia...wiec jak sie cieplej zrobi to kurcie jedziem i widze ze kolega zainteresowany to jakos mozna sie zgadac...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carmelo1 Napisano 22 Luty 2006 Autor Share Napisano 22 Luty 2006 kurcie ale ewidentnie trzeba poczekac az sniegi odejda....wiec trzeba czekac...ale tereny sa piekne mam mapy wojsko we tych terenow..bardzo dokladne...przydadza sie..pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Witam !Zawziąłem się dzisiaj. Powiedziałem sobie, że nie daruję - po prostu muszę. Skręciłem z drogi w kierunku do lasu. Jak tylko zjechałem stanąłem w pół metrowej zaspie. Nawet wykrywki nie wyjąłem. Generał śnieg mnie strasznie znokautował ...ehh - kiedy to stopnieje ....pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 A szkoda ze nieszukałes snieg jest ale pod spodem ziemia niejest twarda mozna smiało kopac.gdzie byłes w lesie???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 He,he - nie dało się chodzić po lesie nawet. To bardzie było brodzenie i przedzieranie się. Pies się zapadał do brzucha. Byłem koło Janówka. Musi troche stopnieć. Rzeczywiście zieia pod śniegiem miękka. Można kopać.pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Ja tam sie niepoddaje i poszedł bym nawet dzisiaj ale niemam z kim :(.zastanawiam sie nad sobota lub niedzielą moze pogoda i szczescie dopisze.a snieg to my pewnie do kwietnia bedziemy mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 proponuje namówić tomiego to zobaczysz że są fanty w tych lasach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Napisałem dzisiaj do niego e mail ale jak narazie nic nieodpisał.bardzo chetnie bym sie wybrał czemu nie.własnie chciał bym zobaczyc jak szuka sie na białołece przy użyciu dobrego sprzetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Witam wszytkich,cześc Kurt, własnie wysłałem ci maila z odpowiedzia na twoje pytanie.A co do mojego farta , to Panowie to nie jest tak jak myślicie, często bywa tak że znajde jedynie garstke marnych łusek i to wszytko,ale podstawa to sie nie zniechęcać, dla mnie zawsze taki wypad to sukces , ponieważ po każdym wypadzie zaznaczam na mojej mapie teren który już przeszukałem i przechodze w nastepny, to uważam za najrozsądniejszy sposób na w miare dokładne poszukiwania, niż rzucenie wykrywacza w kąt. Drugą ważna rzeczą to wertowanie i przeglądanie map, ciekawych opisów walk, no i chyba najważniejsza rzecz to rozmowa ze starszymi ludzmi zamieszkującymi taki teren i własnie to jest źródło najciekawsze, na dowód umieszcze wam fotkę którą zrobiłem po rozmowie z dziadkiem, w okolicach kanału Żerańskiego. To naprawde przynosi efekty. Pozdrawiam i życzę udanego sezonu Tominew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 A to obiecana fotka, po prawie godzinnej rozmowie z dziadkiem , który to mówił o dwóch zniszczonych czołgach radzieckich w okolicy kanału Żerańskiego, aby nie być goło słowy pokazał nam jedno z kół na którym jak powiedział ,,prostuje kosy''. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 Czyzbyśmy mieli az tak słaby sprzęt....te stosy thompsonów i stenów czekają w Choszczówce itd. Swoja drogą teren niedługo będzie tam przypominać krajobraz księzycowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 Jest pewne miejsce w Kieleckiem gdzie pewien dziadek pokazał nam krzyż zrobiony z luf dwóch panzer czwórek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 25 Luty 2006 Share Napisano 25 Luty 2006 Teren w Choszczówce juz miejscami wyglada jak na ksieżycu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.