carmelo1 Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 witam wraz z kurem odbylismy kolejna wyprawe tym razem niedaleko kanalu zeranskiego na terenach molierta czy jakos tak...zamiescimy kilka zdjec z wyprawy spodziewalismy sie wiekszych odkryc ale nic ciekawego nie bylo :( pozdro...
carmelo1 Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 oto torowisko za ktorym trwaly poszukiwania droga do nieba..hehhe
carmelo1 Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 pierwsze wykopalisko bylo troszke zachodu z wykopaniem myslelismy ze to jakis pocisk a to sie okazalo kawalkiem szyny z waga 4kg heehe a mialo byc tak pieknie
carmelo1 Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 kolejny fant gozdz programu...ktory jest faktycznie gwozdziem...heheh
carmelo1 Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 kolejny marny fant ktory dostalismy od matki ziemi male kolo metalowe...blleeee
carmelo1 Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 a to prawdopodobnie jakas barka desantowa...lub lodowka heheh
carmelo1 Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 a tu juz z powrotu z wyprawy torowisko szkoda ze nic wiecej nie znalezlismy ale kiepska miejscowka malo fantow....nie polecamy..
carmelo1 Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 a i bym zapomnial najciekawszy fant to luska nie wiemy od czego duzy kaliber moze od dzilka przeciw lotniczego???na splonce jest 46-43 i gwiazdka..jak ktos wie to nich napisze pozdrawiam elllo
carmelo1 Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 jeszcze mamy pare namiarow na tamtejsza okolice wiec bedziemy pisac..moze ktos tamntejsze rejony przeszukiwal wiec prosze pisac...to sobie pogaday...kurt cos skrobni pozdr.. O---=--
KANTON1 Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Łuska do radzieckiej rusznicy p-panc 14,5 mm.pozdrawiamAK
carmelo1 Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 no dziki za uzupelnienie informacji pozdro..
KURT2005 Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Witam ta wyprawa to kompletne dno!!wygladało tak ciekawie a i w ksiazce jak pieknie było opisane niewspomne juz o zdjeciach lotniczych tego terenu.niepolecam nikomu tych okolic.ale jak snieg zniknie dla pewnosci wybiore sie jeszcze raz :-) pierwsze co razi to mnustwo smieci kapsle puszki i opakowania po kondonikach :)na te ostatnie wykrywacz wyje jak szalony!moze sie myle moze ktos tam juz szukał i cos znalazł .Jest to teren na wysokosci ulicy Smugowej za nasypem kolejowym.jednym słowem PORAŻKA :(
Tominew Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Witam!!!Panowie, gdzie wy szukacie, faktycznie Kanał Żerański jest ciekawy ,ale trzeba mieć konkretne miejsca ja od 15 lat w tych okolicach szukam i powiem wam szczerze że teren nadal jest ciekawy. Jeśli chcecie coś więcej znaleść niż łuski od rusznicy lub od ppszy, to napiszcie do mnie na maila, to wam podpowiem gdiewarto szukać. Od momentu gdy szukałem w tym rejonie znalazłem tam mnustwo ciekawych fantów zaczynając od hełmów ruskich i niemieckich kończąc na broni długiej i krótkiej...wiec do dzieła panowie
KURT2005 Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Tominiew napisałem do ciebie maila.my szukalismy w okolicach ul.Marywilskiej i Smugowej.za torami tak jakby na tyłach cemetowni a w okolicy wiśniewa.w las weszlismy od strony ul. smugowej .straszna lipa tam była odłamki oczywiscie sie trafiały.ale zeby cos konkretnego to nic zupełnie .zadnych sladów okopów w tej okolicy kilka kraterów po jakis urwiłapkach i górki mniejsze i wieksze.
carmelo1 Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 przydalo by sie jeszcze na samo [ole molietra wlisc..tylko zeby szaleniec nas srutem nie potraktowalHHHeee ale na jaego pole wliziemy nie kurcie..blacha w gacie na srut i do dziela...pozdro a dziekowka za informacje Tominew....
kocur Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Witam !Nie jarajcie sie tak chłopaki. Kiedyś fasio co sprzedaje na jarmarkach korkowce nie sprzedał wszystkiego i wracając do domu ( mieszka na Białołęce) wywalił wszystko do lasu przy Kanale. Powiedziałem Tominewowi - pogrzebał tam i stąd te fanty. hie hie ;-)Pozdro i aby do wiosny !P.s. Wczoraj wróciłem z Wrocławia. Pięęęęęknie - śnieg już topnieje w oczach - tylko u nas na wschodzie ...
wulfgar Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 czy to nie dziwne ze tominew zawsze trafia takie ciekawe i rzadkie rzeczy. ciekawe kiedy trafi hołd pruski" w oryginale. .... gdzie popełniamy błąd.... czy kolego nie sciemniasz nam coś nieco....
kocur Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Wulfgar - zapewniam Cię że nie. Chłopak ma po prostu fart. Tak jak wielu innych na tym forum.pozdro !
wulfgar Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Ludzie ten teren był tak ostro przebudowywany po wojnie w latach sześcdziesiątych: raz z powodu budowy kanału, liczne zakłady przemyslowe, budowa ulicy marywilskiej, stacja rozrzadowa przy FSO, teren był rekultywowany. Prędzej sie tam trafi plastikowy kask inzyniera karwowskiego....
wulfgar Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Rozumiem raz nie mieć farta , dwa razy, ale cały czas...
Hoffmander Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Myślę kolego Wulfgar, iż mylisz się twierdząc, że znaleziska kolegi Tominewa to lipa. W podwarszawskich lasach roi się od Thompsonów, Stenów, Powstańczych opasek. Trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać.
KURT2005 Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 faktycznie teren wyglada jak krajobraz ksiezycowy.bardzo mnie zadziwia ze ktos cos trafia w tym rejonie.to juz trzeba miec takiego farta albo wpierac ludziom scieme zeby szukali w tym rejonie co daje nam szanse w innym :)
TIX Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 ja nie mam wątpliwości co do fantów w tej okolicy - oczywiscie trzeba wiedzieć gdzie szukac ( tj gdzie ziemia nie była 10x przekopana spychaczami) - Ta okolica Warszawy to arena bardzo wielu działań począwszy od potopu szwedzkiego a na II WS kończąc. W wielu miejscach są stanowiska archeologiczne nawet starsze od szwedzkich". Co do szukania - Tomi w terenie od tylu lat i zna lasy jak własną kieszeń - ale spoko...zawsze pozwoli innym łuske od pepeszki wydłubać :)pozdrawiam !
KURT2005 Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Ja na Białołece mieszkam 24 lata i znam cała okolice doskonale najlepiej to tereny przylegajace do Wisły(drugie hobby wedkarstwo)i nic ciekawego tu nieznalazłem wszedzie doły jak sk.....ze ktos pisze ze tu cos znalazł to mozliwe ale jakies 5 lat temu chyba.teraz cytuje(ale spoko...zawsze pozwoli innym łuske od pepeszki wydłubać )podpowiedzi typu szukaj na choszczówce lub w chotomowie to i ja moge udzielac.przeciez proste jest ze nikt niewysle kogos tam gdzie cos da sie znalezc ciekawego.wyglada to tak ze wpierw sie teren przekopie a pózniej wysyła poczatkujacych jeleni zeby sobie pochodzili i pozbierali to co nas nieinteresowałoPozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.