tomek6 Posted February 18, 2006 Author Share Posted February 18, 2006 Przedmiot został znaleziony na strychu u babci mojego kolegi. Chałbym się dowiedzieć czy pochodzi z epoki i do czego służył. Jego wymiary : 18 cm x 34 cm.Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek6 Posted February 18, 2006 Author Share Posted February 18, 2006 Przedmiot został znaleziony na strychu u babci mojego kolegi. Chałbym się dowiedzieć czy pochodzi z epoki i do czego służył. Jego wymiary : 18 cm x 34 cm.Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek6 Posted February 18, 2006 Author Share Posted February 18, 2006 Podziękowania dla benego za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek6 Posted February 24, 2006 Author Share Posted February 24, 2006 Kolego Boruta o co chodzi z tym światłem UV ?Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Np. nici jak świecą w ultrafiolecie, to powojenne.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek6 Posted February 24, 2006 Author Share Posted February 24, 2006 Dziękuję kolego za info to dla mnie nowość.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek6 Posted February 21, 2006 Author Share Posted February 21, 2006 Zapomniałem podać wymiary 17x28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
getton Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 To rzeczywiście nowinka, ale bardzo ważne, dlatego prosimy kolegę Borutę o uściślenie:Czy chodzi tylko o niemieckie materiały, czy to zasada ogólna. Jeżeli ogólna, to kiedy nastąpił generalny przełom we włókiennictwie, bo np. opaski AK czy też to dotyczy czy też nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek6 Posted February 22, 2006 Author Share Posted February 22, 2006 Dziękuję kolego za link, trochę mi podpowiedział ale nie rozwiał moich wątplwości - oryginał czy kopia ?Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pr2e Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Może ten link Tobie cosik wyjaśni są dwa podobne http://www.patchesofpride.com/poppages/masterpennantindex.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_tuna Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 witam !czy mógłbym prosić o fotki tego drugiego??ęde zobowiązanypozdrawiam Chinczyk[the_tuna squad] Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek6 Posted February 20, 2006 Author Share Posted February 20, 2006 Tak jak zapowiadałem zamieszczam fotkę następnego proporczyka.Może teraz kogoś olśni.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Gdzieś tak wyczytałem, że jak nie świeci w UV, to w porządku, co do przemołów w włókiennictwie, to nie moja specjalność.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
getton Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 No dzięki. Czyli trzeba przetestować.Jak ktoś może potwierdzić, niech wrzuci na stronkę.Dzięki i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek6 Posted February 18, 2006 Author Share Posted February 18, 2006 Może ktoś z kolegów ma jakąś koncepcję na ten proporczyk ?Podobne były mocowane na samochodach.Co ciekawe pojawił się jeszcze jeden z tego samego miejsca ale zbyt ładny żeby pochodził z epoki. (zdjęcie w późniejszym terminie).Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
getton Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 Krój chyba OK. Materiał jak materiał- trzeba by badań laboratoryjnych z jakiego okresu pochodzi szmatka. Natomiast po spince (a w zasadzie tyle co ją widać) to oryginalne zapięcie niemieckie.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 No, można by spróbować, czy świecą w UV.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
tomek6
Przedmiot został znaleziony na strychu u babci mojego kolegi. Chałbym się dowiedzieć czy pochodzi z epoki i do czego służył. Jego wymiary : 18 cm x 34 cm.
Z góry dziękuję za pomoc.
16 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.